Mit jelent az,hogy frontin függőség befejezte után fennmaradnak a központi idegrendszerben a fiziológiai adaptációk?
Évekig voltam frontin függő,1 éve sikerült letenni.
Azóta főként szociális szorongásom,depresszióm van melyek negatívan befolyásolják az életvitelemet.
Olvastatok erről esetleg valamit?
Azt jelenti, hogy az évekig tartó benzodiazepin szedés megváltoztatja az agy kémiáját. A GABA anyagot felvevő receptorok elgyengülnek/ellustulnak/ alul szabályoznak, mivel ezt a munkát a nyugtatók átvették tőlük. Nagyon lesarkítva úgy kell ezt elképzelni, mintha lefeküdnél hónapokig, nem használnád az izmaidat, és azok elsorvadnának. Amikor pedig talpra állsz, az izmaid nem lesznek egyből szuper állapotban. Használni kell őket, és majd szép lassan visszaépülnek. A szoc szorongásod, depressziód még post elvonási tünetek, nevezhetjük utóhatásnak is, a felborult kémia, és a gyenge receprorok miatt van. Én ugyanígy vagyok. Elmúlnak majd, de azt senki sem tudja, hogy mikor. Lehet 1 év, de 5 is.
Lépj be a benzobuddies.community forum oldalra. Ez egy benzo elvonós fórum. Ha tudsz angolul az zsír, de van google fordító is ha nem. Keresd meg azt a cikket, hogy Mi történik az agyadban? ebben tök érthetően leírják.
Külön topic van az elvonás utáni /post tünetektől szenvedőknek.
Vagy keresd (professzor) Heather Ashton írásait, ő a téma világhírű szaktekintélye volt. Sok téjékoztató cikke van fent a neten szerintem magyarul is.
De nekem is írhatsz privátban, bevágtam az egész témát a saját gyógyulásom miatt. Mindent tudok oda-vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!