Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha megmondom a pszichológusnak...

Ha megmondom a pszichológusnak, hogy vagdosom magam, akkor azt elmondja anyának?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok és igen, akármennyire is szégyellem vagdosom magam. Úgy érzem a pszichológus tudna segíteni, de úgy tudom, hogyha úgy látja, hogy veszélyben vagyok, akkor szólhat anyának. Vagy ez csak addig érvényes, amíg nem töltöm be a 18-at?

Semmiképpen nem szeretném, hogy anya megtudja.

Kérlek ne támadjatok, csak a kérdésre válaszoljatok.

2023. ápr. 29. 19:27
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

#10 Tudom, de ha nem kéri nem mutatnám, ha kéri akkor viszont igen. Csak kellemetlennek érzem, hogy lehúzzam a nadrágom, ezért tudni szeretném, hogy vajon mire számítsak.

Mert fontos lenne egy visszajelzés, hogy mennyire durva, mert nem teljesen tudom felmérni ezt.

2023. ápr. 30. 13:30
 12/30 anonim ***** válasza:
Miért mutatnád csak mert kéri? Semmi oka látni. Közlöd hol van, és hogy nem mutogatod. a pszichológussal szemben sem vagy köteles eltűrni mindent. Az hogy vagdosod magad, tehát öncsonkítási kényszered van, látatlanban is durva.
2023. ápr. 30. 13:34
 13/30 A kérdező kommentje:

#12 Csak nagyon rosszul magyarázok el dolgokat, főleg szóban, ha valaminek a kinézetéről van szó.

Szóval amit lehet, inkább megmutatom. (Ez eddig többnyire kép volt, és nem is érzékeny téma, csak hogy milyen gitárt veszek, milyen ruhát akarok, stb.)

Annyira nagyon nem érzem kényelmetlennek, elvégre már régóta járok hozzá és bízok benne.

2023. ápr. 30. 16:48
 14/30 anonim ***** válasza:
A testi sebek nem az ő dolga.
2023. ápr. 30. 18:10
 15/30 A kérdező kommentje:

#14 Ez mondjuk igaz.

Csak azért gondoltam, hogy tudnia kell azt is, hogy hogy néz ki, mert a mennyiség-mélység a mentális állapotomról (is?) árulkodik.

2023. ápr. 30. 18:18
 16/30 anonim ***** válasza:
Ebben lehet valami, de ugyanakkor elég ha elmondod hogy mélyen vágtad magad vagy nem, és hol. Utóbbi azért jelentős, mert a comb vagdosása szexuális bántalmazásra utalhat a csonkítás helye miatt.
2023. ápr. 30. 18:21
 17/30 A kérdező kommentje:
#16 Csak pont ez az, hogy a mélységet nem tudom értelmesen elmondani, mert fogalmam sincs, hogy mi az ami nem mély, mi az ami mély. (Tudom, hogy fura, talán az autizmusomnak tudható be, hogy ilyen bénán magyarázok el ilyeneket?)
2023. ápr. 30. 18:29
 18/30 anonim ***** válasza:
Nem is kell túlmagyarázni: tudod hogy felszínes karcolás volt, vagy mélyebb. Nagyon durva mély nyilván nem lehetett, mert akkor elvéreztél volna.
2023. ápr. 30. 18:34
 19/30 anonim ***** válasza:

Nem szólhat senkinek, mert köti a titoktartás. Egyedül az orvosodnak szólhat, ha tudnak egymásról, mert az orvost is köti a titoktartás.

Mindenféle önkárosító cselekedet komoly. Mindegy, hogy vágás, túladagolás, öngyilkossági kísérlet. Mindegy. Az összes komoly, mert önmagadra vagy veszélyes.

Ne szégyeldd, nem tehetsz róla. Tudod, hogy rossz, orvoshoz is jársz, szóval van betegségtudatod. Ez jó. Viszont valószínűleg nem a megfelelő gyógyszert szeded. Beszélj a dokival, és sakkozzátok ki, hogy neked mi a jó.

Nekem is volt olyan gyógyszer, amitől be akartam ugrani a metró elé. Kértem másikat. Az jobb volt, de nem teljesen. Próbáltunk másikat. Az bejött, és visszakaptam az igazi önmagam. Nincs már önkárosító szándékom, cselekedetem.

2023. ápr. 30. 22:10
 20/30 A kérdező kommentje:

"Viszont valószínűleg nem a megfelelő gyógyszert szeded. Beszélj a dokival, és sakkozzátok ki, hogy neked mi a jó."

Ez akkor is lehet, hogyha a gyógyszer szedése előtt már régóta kapargattam/karcolgattam magam, vagdosni csak most kezdtem, de a gyógyszert már közel egy hónapja szedem?Ráadásul eddig csak azért nem csináltam, mert nem értettem, hogy borotvával hogyan lehet vagdosni.

2023. máj. 1. 07:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!