Ki járt innen így? Hogyan nyugodjak le? (Hobbisport, feleslegesen.)
Egész télen futottam. Heti 4-szer. Utána hosszas nyújtás, hengerezés.
Pocsolyák, eső, sötét a hétvégi hosszún kívül minden alkalommal, kaputól-kapuig futás, mindig ugyanott, halálra untam a környéket, vágtam a centit, az életkedvem ment el a hétvégi hosszúktól, már nem tudtam hogy feldobni magamnak.
Vivicittá félmaratonra készültem.
Sérülés mindent elvett tőlem.
Megyek rövidebb távra.
Totál, de totál ugyanott vagyok, mintha télen stepperezés és futópadon emelkedőn séta lett volna jó kis videók mellett otthon, mintha lett volna életem mellette, mintha jártam volna randizni, élveztem volna az életet...
Márciusban a fentiek után elkezdve full ugyanitt tartanék, semmi különbség.
Szóval végigszenvedtem a telet a semmiért.
Légyszi ne azzal gyertek, hogy miért EMIATT sírok.
Most emiatt sírok.
- 10-11 óra alvások után ágyban maradni, majd kényelmesen elindulni barátokkal találkozni úgy, hogy még csak du 1 van, szombaton.
- Randivonalon dühöngeni, hogy 20-30 évvel idősebbek írogatnak, majd mire végre ír egy normális, vele randizgatni
- Kirándulásokra menni társkereső csoportokból
- gyakorolni a fotózást
- végigpunnyadni az estéket.
Ezek mind-mind kimaradtak a k. futás miatt.
Őszinte leszek, most NEM örülök annak, hogy leszenvedek egy 10-es távot 6:30-as tempóban, miután TÉLEN mindent a futásra tettem fel, mialatt minden futópálya üres volt mindenhol és szünetet tartottak az emberek...
Ha indulok is a BSI-s éjszakai cuccon júliusban, ha kibírom addig a hétvégi hosszúk kínját, a sportnak szentelt estéket, kb ugyanott fogok tartani, mintha márciusban kezdtem volna újra a decemberben kezdett szünet után.
Ráadásul gyakran kapok el fertőzéseket, nem bírom a meleget és a lábam sincs jól, ráadásul a sérülés után "féloldalas" lettem, állítólag nem terhelem a sérült részt, amire a gyógytornász se tudott mit mondani.
Szóval nem kicsit vagyok ki...
Napi 2 óra sporttal való foglalkozásba nem fér bele.
Amúgy tudok sportolni, bicaj, úszás, gyógytorna (ezt később "komolyabb" erősítés váltaná fel), futhatok is mostmár.
Csak nyilván extrém lassú vagyok (egyébként így pont a gyorsító edzések maradtak ki) és rövidebb távon indulhatok olyan tempóval, mintha most kezdtem volna.
Dehat a futas pont az ellenkezoje kellene hogy legyen! Ezek szerint nem neked valo sport.
Futas kozben flow, transz, meditativ vagy valami mas allapot van, nem is az szamit, mi van a kulvilagban. Es nem szenvedes, hanem szinte drog.
Ej, talan a serules meg segitett is, hogy ne ebbe hajszold magad.
Szerintem magát a futást kéne élvezned nem pedig szenvedésből edzeni hogy meglegyen egy félmaraton.
Oké értem hogy ez is egy cél aminek az elérése sikerélményt ad, de így nem éri meg szerintem.
Inkább az élvezet miatt kéne sportolj, mert jól esik és közben nem mondani le az élet más területeiről sem.
7
Nekem más a flow, a meditatív állapot, a transz... De az nem sport. És magányos hobbi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!