Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Írnátok olyan tippeket hogyan...

Írnátok olyan tippeket hogyan tudnám elviselhetőbbé tenni a mentális gyógyszereim elhagyását?

Figyelt kérdés
Sajnos olyan helyzetben voltam, hogy muszáj voltam szedni, mert napi 3-4 órát tudtam aludni a stressz miatt és ez hosszútávon megölt volna.Kb:5 év gyógyszer szedés. Már 1 éve elhagytam a sertralin sandozt, de a medazepamot később kezdtem lassan elhagyni, de a sok gond miatt csak most jutottam el odáig, hogy néha veszek be 1 vagy fél szemet lefekvés előtt. Pár napja semennyit. Viszont csak úgy bírom ki, hogy éjjel nem alszom. Pánik és tünetei miatt. Pokoli érzések. Viszont mikor jön a reggel (természetes fény) már el tudok aludni. Régebben zöld égő mellett tudtam elaludni, de csak gyógyszerrel. Voltam tanult embereknél segítséget kérni. Viszont most nem tudom megfizetni. Neten hallgatok szakembereket, de az elvonási tünetekről nem találtam semmi hasznosat. Szedek vitaminokat. étrendkiegészítőket. Szoktam mozogni, szeretem a természetet.

2023. ápr. 8. 02:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

Ha mentális függőséged nincs a gyógyszerhez akkor át kell vészelni az elvonási tüneteket és ennyi.

Nem azt mondom, hogy könnyű lesz, mert nagyon szarul voltam kb 1 hétig én is. Aztán megszűnt.

Azt bevallom, hogy tényleg nem mindenki képes az azonnali elhagyásra, de én rengeteg gyógyszerem egyik napról a másikra leraktam. (Az orvos mindig mondta, hogy csak fokozatosan).

De nekem így könnyebb, nem felezgetek/ reszelgetek. És ha szarul vagyok tudom, hogy ez az elvonási tünet ami után még jobban el akarom hagyni, hogy csak azért sem veszek be belőle többet.

2023. ápr. 20. 15:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Mozgás, jóga, mindfulness meditálás, és csak nem rég fedeztem föl, de nagyon ajánlom: alvásterápia! Azért ajánlom nagyon, mert rengeteg hasznos tippet ír az ingyenes hírlevelében, és van persze fizetős kurzusa is, de egy hírlevélben azt is leírta, hogy mindaz, amit a kurzusán elhangzik, azt már megírta a blogján vagy elmondta a videóin, szóval nagyon ajánlom!!!
2023. máj. 24. 09:32
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A nevét kifelejtettem, bocsi: Horváth Ágnes alvástréner, jó szívvel ajánlom, komolyan, és nem én vagyok és százalékot sem kapok tőle, de tetszik, amit csinál! <3
2023. máj. 24. 10:24
 14/16 anonim ***** válasza:
82%
Hát, én a hatodik terápiámba járok jelenleg más problémával, ez most egy EMDR. Ez a régmúlt rossz élményeit hivatott feldolgozni. Lehet, ez neked is segítene. Csak egy ötlet. emdr.hu
2023. máj. 24. 16:13
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, utána nézek.
2023. máj. 27. 02:55
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az antidepresszáns elhagyása az nem szokott probléma lenni senkinél (már ha orvossal egyeztetve történik). A nyugtató az már teljesen más téma. Azt mindenki megérzi: rá is van írva a dobozra, hogy függőséget okoz.

Remélem az orvos utasításai szerint jársz el.

2023. jún. 8. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!