Milyen indokkal lehet lemondani a további időontokat pszichiátrián?
2-es. Komoly gyanu volt az öngyilkosságra, ideges voltam, zaklatott lelkiállapotú... Hosszú történet. Ott adtak egy antidepreszánst amitől másnap jobb állapotban ébredtem és megeskedtem, hogy jóp leszek ha kapok pszichológust, hogy rendbetegyem az életem. Másnap fogadott is a pszichológus, ahogy kiengedtek azonnal vettem gyógyszert...
A kérdezőnek... Ha elmondod, hogy rendbejött minden, jóp érzed magad, akkor az orvos látja rajtad, hogy hazudsz e. Ha jóideje kezel, akkor már ismer. Ha őszintén elmondod, hogy minden rendben és nem érzed szükségét a további kezelésnek, akkor szerintem megérti és nem kötelez. Viszont ha hazudsz és kitalálsz kamu indokot, hogy ne járj, lebukhatsz, hogy hazudsz és onnantól gyanakvóbb lesz afelől, hogy igazat mondasz e.
Itthon aki már járóbeteg, az azt csinál amit akar (megjegyzem ez hatalmas probléma)
Jómagam is mentális beteg vagyok, élethosszig kell gyógyszert szednem. Láttam milyen emberek járnak pszichiátriára. A legtöbb akinek krónikus betegsége van, az nem foglalkozik vele, és ha szedi is a gyógyszereit, akkor drogozik, alkoholizál mellé. Rosszabb esetben meg nem szedi a gyógyszereket.
A másik eset meg az, amikor jól van a beteg, aztán nem jár a dokihoz, leteszi a gyógyszereit orvosi felügyelet nélkül, mert "hát de már jól vagyok, nem érzem, hogy kellene". Na ez szokott katasztrófális véget érni.
Figyu kérdező: ha gondozásra jársz, akkor felteszem nem sima depressziód vagy szorongásod van. Ha azért nem akarsz már járni, mert jól érzed magad, akkor ezt beszéld meg az orvossal. Ezekről a gyógyszerekről CSAK orvosi felügyelet mellett szabad lejönni. Egy szakembernek kell monitorozni téged, különben simán visszaesel. Több mint valószínű azért vagy jól, mert szeded a gyógyszert...
Igen, kellemetlen dolog a pszichiátria. De mindenképp úgy csináld, ahogy a doki mondja. Ha nem tetszik a doki, akkor keress másikat.
Persze a nap végén azt csinálsz amit akarsz, csak akkor kell járnod, ha bíróság mondja ki a kényszergyógykezelést határozatlan időre. De ha nem akarsz kiszúrni a jövőbeli magaddal, akkor konzultálj a dokival a szándékodról. Más nem, legalább tudja mit akarsz.
Kieg a 7-es válaszomhoz:
Sokan nem tartják be az orvosi előírásokat. Nem szedik a gyógyszert, nem annyit szednek, nem olyan időközönként, stb, stb.
Egy huzavona az egész, de valamennyi idő után csak belátja a beteg, hogy járni kéne, meg szedni kéne a gyógyszereket, hisz azért van jól, ez a gondozó célja.
Aki okos, az elsőre megérti, és mindenről az orvosával konzultál. Aki meg hülye, az megy a feje után, aztán vagy magától megy vissza, vagy a kórházban jön rá, hogy hoppá. Egy kémiai problémával foglalkozni kell.
Milyen gyógyszereket szedsz?
Én szertralin-leponex kombón vagyok jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!