Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen indokkal lehet lemondan...

Milyen indokkal lehet lemondani a további időontokat pszichiátrián?

Figyelt kérdés
Nem történt semmi de nem szeretnék többet oda járni így le szeretném mondani a további időpontomat és még hozzá tenném, hogy többet nem mennék de ezt kicsit bunkónak tartom. 2 orvoshoz járok így mindkettőnél kell mondanom valamit. Mondtam már le időpontot és cseréltem másik napra de úgy még nem, hogy utána soha nem is mentem többet oda. Ezért parázok kicsit, de nem akarok járni oda. Ki mit mondana? Ha lehet csak a kérdésemre válaszoljatok így nem fog érdekelni olyan hogy "hát én a helyedben nem mondanám le" válaszok, mert lemondom biztosan csak kellenének indokok vagy egyáltalán hogy szokás ezt kezdeni? Pontosabban pszichiátriai gondozóról van szóó. köszi ha válaszolsz

2023. ápr. 5. 18:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
Illetve mi a diagnózisod?
2023. ápr. 5. 19:34
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező! Szerintem ha meggyógyultál és nem akarsz játni, annak a doki csak örűl, ha tényleg így van. Mindenképp az igazat mond és a doki is meg fog érteni ha úgy látja, hogy igazat mondasz. Meg ha ő is nyugodt szívvel egyetért veled. Szerintem az orvos nem akar roszat. Ha úgy érzed, hogy nincs szükséged kezelésre, nyíltan mond el.
2023. ápr. 5. 19:41
 13/19 A kérdező kommentje:
szorongás de nem durva és mostanra megszűnt mert a kiváltó ok is idő alatt megszűnt nem a gyógyszerknek köszönhetem de szvessen letenném őket. mindenkepp igazat mondom.
2023. ápr. 5. 19:48
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Szorongásra adnak egyfajta gyógyszert, amitől valóban elmúlik, mert megtanulsz vele viselkedni. Ezután általában a protokoll szerint is el szokták hagyni, ami időt vesz igénybe, kellemetlen tünetekkel jár, és mindenképpen orvosi ellenőrzés javasolt közben.
2023. ápr. 5. 19:52
 15/19 anonim ***** válasza:
72%

Csak az orvos utasításai alapján hagyd el a gyógyszert. Ha csak úgy saját kútfőből leteszed, akkor rossz híreim vannak: visszajön a szorongás, lehet még durvábban is mint volt.

Hidd el, a doki tudja a dolgát. Őt az érdekli, h ne tolj ki az idegrendszereddel.

Plusz: de, a gyógyszernek (is) köszönheted. Ezek nem a gondolataidat változtatják meg, hanem a rossz idegrendszeri működést hozzák helyre aminek a mellékterméke a gondolat.

2023. ápr. 5. 20:22
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Egy orvoshoz járj és ha megfelelő szakember, azzal építs ki komoly bizalmi kapcsolatot.
2023. ápr. 6. 03:04
 17/19 anonim ***** válasza:
60%

Be mész a következő időpontodra a dokihoz. Megmondod, hogy szeretnéd elhagyni a gyógyszereid és a terápiát, mert úgy érzed jobban vagy. Valószínű megengedi. Jobb esetben azért a gyógyszerelhagyás után visszahív egy kontrollra, hogy ténylegesen jobban vagy e. Megköszönöd neki a segítséget és ennyi.

Így nem fogsz bunkónak tűnni. És ő is örülni fog, hogy jobban lettél, elköszöntél.

Túlagyalod, nem lesz ebből semmi probléma <3

2023. ápr. 6. 18:41
 18/19 anonim ***** válasza:
60%

De ha a doki azt mondja csak szépen fokozatosan tedd le a gyógyszert, akkor hallgass rá és kövesd az utasításait. Nem poénból és kitolásból mondja, ez a protokoll. Időt kell hagynod, hogy megszokja a szervezeted kevesebbel, aztán nélküle is. Csak vészhelyzetben (tipikusan kórház) szednek le egyik napról a másikra egy pszichiátriai gyógyszerről.

Ha azonnal leteszed, akkor visszajöhetnek a tünetek. Nem érdemes stresszelni az idegrendszert, ha nem kell.

2023. ápr. 6. 18:54
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Annyira nem érdekli őket,hogy mész-e vagy sem. Nem mész hát nem mész. Egyszer félévig nem mentem vissza a dokihoz,mert azt hittem nekem nem kell gyógyszer.Senki nem keresett,hogy miért nem jövök.
2023. ápr. 7. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!