Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet köze anyám halálának...

Lehet köze anyám halálának ehhez az egészhez?

Figyelt kérdés
Anyám decemberben halt meg,én depressziós lettem,pánik rohamaim vannak. Az elejen sajat magamat hibaztattam,mert nem volt jo a kapcsolatunk es ez miatt meg jobban fajt a halala. Esténkent rém álmaim szoktak lenni vele,hogy kozeledik felém és én nagyon félek tőle. Amióta meghalt nekem halálfélelmem van,szorongok és állandóan a halál jeleit keressm magamon. Lehet hogy teljesen meg bolondultam? 2 és fél hónapja tart ez. Nehéz légzésem van,szorongok és biztos vagyok bennw hogy meg fogok nemsokára halni. Mi ez az egész?????
2023. ápr. 7. 16:44
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Mindenki azt hiszi,hogy én jól vagyok.... csak annyi furcsa nekik hogy van amikor be vonulok a szobaba es nem csinalok semmit. Azt gondoljak,hogy azert van ez,mert lusta vagyok.....

Ez egy hosszu folyamat lesz... hirtelen sok szomorusag ert ami kihozta belolem az egeszet..

2023. ápr. 7. 19:42
 32/49 A kérdező kommentje:

Pedig orulnom kellene,mert szuletett egy gyerekem akit mindennel jobban szeretek...

A depresszio nem fog elmullani magatol?

Annyira nem vgyok magam alatt azt nem mondanam hogy egesz nap fekszek.. változo napjaim vannnak. Van amikor egesz nap nincs kedvem senkihez,de olyan is van amikor nagyjabol el tudom vegezni a feladataimat. Nem vagyok egesz nap bent a lakasba szerencsere,és ritka amikor elkap a siras ... mar nem olyan vészes a dolog mint volt.. csillapodik,csak attol felek hogy mindif vissza fogok esni

2023. ápr. 7. 19:46
 33/49 anonim ***** válasza:

Úgy látszik, mindegy mit írunk, akár segítő szándékkal, mert mindent megmagyarázol. Ha ennyire mindent tudsz, minek írtad ki a kérdést? (Erre nem kell válaszolnod, a kérdés költői.) Részemről leírtam a javaslatokat, ha te jobban tudod, akkor tedd azt.

#14,16,19,25 voltam.

2023. ápr. 7. 19:46
 34/49 anonim ***** válasza:
A gyógyszerezéshez nem értek, de a nevéből adódóan lehet, hogy neked nem nyugtató kell, hanem antidepresszáns. Lehet, hogy nem is kell neked gyógyszer, egy jó pszichológus megtaníthat téged a gondolataidat kivezetni abból a csapából amibe folyton belecsúszol. Erre szokták mondani, hogy fejben dől el, nem arra, hogy rossz egy fogaskerék az agyadban. Valamit túlgondolsz, a gondolataid meg lehúzzák a hangulatodat. Ettől még borúsabb gondolataid lesznek, te meg még szomorúbb leszel. Lefelé húzó spirál. Nézz utána, milyen pszichológussal vannak többnyire megelégedve a környékeden és jelentkezz be hozzá. Az csak beszélgetés, senki nem fog bántani. Aztán ha ő úgy látja, max. elküld pszichiáterhez, írnak neked valamit, de mellette visszajársz a pszichológushoz, aki meg segít önállóan megoldani a gondolkodási hibáidat. Amíg nem jutsz oda, próbálkozz inkább arról olvasgatni, mivel tudod a gyerekeid boldogságát, fejlődését támogatni. Mikor rád jön az olvashatnék, azonnal kezdj el pl. mesét olvasni a piciknek. Annyira magad körül forognak a gondolataid, hogy ez csak folyamatosan rontja az állapotodat. Direkt figyeld, mire gondolsz, állítsd le már az elején a rágódást. Rántsd ki magad ebből, gyorsan kezdj el a picikért tenni, az erőt ad. És a gyerekeknek semmiképp ne mondj semmit a sötét gondolataidról! Ők nem felnőttek, te vagy az ő támaszuk, nem ők a tiéd. Arra ott a férjed vagy olyan felnőtt akiben megbízol. De a szakembert ne halaszd tovább.
2023. ápr. 7. 19:51
 35/49 anonim ***** válasza:
Még annyi, ha a nyugtatódat orvos írta fel és szedned kell, azt abba ne hagyd, de jelezd a pszichológus vagy a pszichiáter felé, hogy mit szedsz. Ők ezzel foglalkoznak, biztos, hogy jobb tanácsot tudnak adni mint itt mi válaszolók. De az biztos, hogy lépned kell. És azt ne hidd, hogy egyedül veled történt ilyen, akkor nem is lenne pszichológus meg pszichiáter. Úgyhogy voltak előtted is, lesznek utánad is ilyen gondjai más embernek is.
2023. ápr. 7. 20:01
 36/49 A kérdező kommentje:
Értem,koszonom a tanacsot. Es az ellen mit kene tennem hogy a fizikai tunetek ne rémisszenek meg? Pl:torokszorítás,nehézlégzés,zsibbadás,nyelési nehézségek stb. Mindig ettől ilyedek meg és azonnal a legroszabbra gondolok:(
2023. ápr. 7. 20:32
 37/49 A kérdező kommentje:
Van amikor szívdobogás érzésem van,vagy épp szúr a szívem,de kozben a vernyomasom teljesen rendben van. De olyan is elo szokott fordulni hogy ténylegesen gyorsan ver a szívem. Olyankor egybol a szivroham jut az eszembe. A fejem is le szokott zsibbadni. Ez mind a depresszio miatt van ? Mindenkinek szoktak lenni fizikai tunetei?
2023. ápr. 7. 20:33
 38/49 A kérdező kommentje:
Nyugtatot szedek és mellé citromfű teát iszok,ami elég jól oldani szokta a szorongásaimat
2023. ápr. 7. 20:35
 39/49 A kérdező kommentje:
A nyugtatót csak este szoktam,mert ha napkozbe szedném be akkor el se tudnám látni a gyerekeket. Napkozben csak a teat szoktam.
2023. ápr. 7. 20:36
 40/49 anonim ***** válasza:
Próbálj meg egész máshogy viszonyulni a tüneteidhez. Még olyan is van, hogy azt tanácsolják, nevesd ki a tüneteidet. Na mi van, pici szívem, kalapálsz, be akarsz csapni? Tudom ám, hogy csak viccelsz, tegnap is hogy megijesztettél. Aztán lám, mégis itt vagyok ma is, ahogy elkezdted, úgy abba is hagytad. Na, inkább festek piros tojást a kisfiamnak. És állj neki, onnantól csak a piros tojásra figyelj, és arra gondolj, hogy fog örülni a kisfiad mikor megtalálja. :) Figyelj mindig minden idegszáladdal pont arra amit csinálsz. De ezt csak arra a pár napra mondom, míg szakemberhez nem kerülsz. És csak azért, hogy ne hergeld saját magadat a halálfélelemig. Nevess, állj ki a szélbe, mondd neki, hogy gyere, nézd, milyen erős vagyok. És azon is nevess. Akkor már kínodban is elröhögöd magad és az a cél. Becsapod vele a hangulatodat. És mondom, kérj segítséget! Minden második mondatom ez, fogadd meg.
2023. ápr. 7. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!