Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetek olyan csúnya hogy nem...

Lehetek olyan csúnya hogy nem merek belenézni a tükörbe és ha látom magam hányingerem lesz?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 3. 15:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a pszichéddel lehet baj.
2023. ápr. 3. 15:46
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. ápr. 3. 15:52
 3/25 anonim ***** válasza:
50%
Lehetsz.
2023. ápr. 3. 15:55
 4/25 anonim ***** válasza:
95%

Én bevennék Dedalont, és nyugodtan megnézném magam..

Hányinger?

Nem hiszem, hogy a kinézeteddel van baj.

De azért van, de az belülről ered.

2023. ápr. 3. 15:58
 5/25 anonim ***** válasza:
94%

Még csak előnytelen külső sem kell ahhoz, hogy az ember ne fogadja el magát, csak egyszerűen másnak szeretné látni a tükörben látott arcot.

Én fiatal koromban, mikor főiskolára jártam, az utam egy hosszú kirakattal szemben vezetett és a látványt egyszerűen nem tudtam megszokni. Annyira idegen volt a járásom, a sziluettem, az arcom, alkatom, hogy mindig el kellett telnie egy kis időnek, mire magamhoz tértem a kirakat elhagyása után, pedig nem is néztem ki rosszul. Valahogy más kép volt a fejemben magamról, és nem tetszett a látvány, de aztán idővel megbarátkoztam a kinézetemmel.

2023. ápr. 3. 16:18
 6/25 anonim ***** válasza:
88%

Nem.

Csak te látod magad csúnyának, a többi ember nem. Meg akkor sem, ha nem vagy kifejezetten eyecandy, akkor is igaz, hogy az emberek sokkal jobban elfogadnak, mint te önmagadat.

"Biztonságban vagyok, a világomban minden nap egyre jobb minden. Ezért hálás vagyok!"

Létezik olyan ember, akit te csúnyának találsz? Szerintem nincs. Na, mások pontosan ugyanígy vannak ezzel :-)

Az meg a másik, hogy nem kell mindenkinek modell szépségűnek lennie! Az annyira mű, természetellenes sokszor.

Mindenki úgy jó, ahogy van! Nem kell magunkból egy idealizált álarcot gyártani!

Az önmagunk elfogadása azt is jelenti, hogy nem akarunk másra hasonlítani, vagy mások kedvéért átformálni magunkat olyanra, amilyenek nem vagyunk.

"Teljesen jó vagyok úgy, ahogyan vagyok!"

Fiatal korban nagyon gyakori, hogy az önelfogadás nem egyszerű, mert egyrészt változik az ember teste, másrészt a külső megerősítések még nagyon fontosak. Mindez teljesen normális folyamat. Alakul mind a testünk, mind a személyiségünk.

Kialakul az önazonosság.

"Minden jól alakul, egyre jobban képes vagyok elfogadni önmagam."

Próbáld meg az apró részleteket megfigyelni az arcodon!

A szemed színe szép! (Nem létezik csúnya szemszín ;-) )

Az orrod íve melyik szülődre hasonlít inkább? Neki szép az orra?

Melyik szülődhoz kötődsz inkább, anyudhoz, vagy apuhoz? Az ő arca szép, kedves, igaz? Milyen vonásokat örököltél tőle?

Es igy tovább.

"Nem vagyok tökéletes, de pont az apró hibák tesznek szerethetővé, egyeniséggé."

Minden rendben van :-)

::baráti ölelés::

2023. ápr. 3. 17:40
 7/25 anonim ***** válasza:
28%

6.

Igen is vannak csúnya emberek. Ne tagadjuk és ne álltassuk vele se magunkat se másokat. Ez ugyan olyan káros mint ha a depresszióba süllyedne.

Kérdező, menj el pszichológushoz, ő mindenképp segíteni fog.

2023. ápr. 3. 17:46
 8/25 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm szépen a válaszokat, de bárhogy próbálom elfogadni magam nem megy.
2023. ápr. 3. 17:47
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi az ami nem tetszik? Volt, hogy én se szerettem magam.

Ha gondolod, írhatsz privátban is, ha gondolod.

2023. ápr. 3. 17:56
 10/25 anonim ***** válasza:
82%

8.

Pszichológus!

2023. ápr. 3. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!