Gyógyszerekkel javítható a depresziós kedvtelenség?
Akkor esetleg kérdezd meg a dokit hogy lehetne e emelni 45mg-ig a mirtazapine-t. Mert lehet.
A mirtazapine egy eléggé speciális és biztonságos gyógyszer. Kb dózis emelés után várj 6 hetet és akkor nézd meg hogy érzed magad.
Nem hiszem, hogy csak arra írták fel. Amúgy az étvágy meg megnőtt alvási igény elmúlik egy idő múlva, kb. még 1 - 2 hónap.
A 45 mg viszont stimulál már, nem fáraszt. Nem úgy működik mint a legtöbb antidepresszánsz, elég egyedi, de emeli a szerotonin/norepinephrinet, valamint a dopamine szintet a striatumban ami a jutalmazó-út egyik pontja (amygdala - hippocampus - striatum).
Ez egy antidepresszáns nem egy hízlaló gyógyszer. Adj neki 6 hetet és nézd meg mi van ha nem tetszik akkor még van több ilyen különleges gyógyszer meg megoldás.
15
Hát ezt így nem mondanám, hogy nem hízlal. :) Én egy-két hét alatt kb. 8-10 kilót híztam tőle.
A neten (teljesen szakmai, hozzáértő oldalon) olvastam, hogy biztonságos, hízlal és altat.
(Igen, tudom, hogy valójában nem hízlal, csak megnöveli az étvágyat, de nyugodtan mondhatjuk, hogy hízlal. Már akit, nem mindenkit.)
Szerintem a pulzusra gondolsz. A vérnyomás két értékből áll az első normális esetben magasabb a második alacsonyabb pl 115/74.
A 147 pulzus az baromi magas. A 103 meg szintén nyugalmi állapotban magas. De még ha tényleg vérnyomás, bármelyik érték 147 az magas.
Most így megzavartál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!