Gyógyszerekkel javítható a depresziós kedvtelenség?
Nem igazán tudják pontosan, hogy mi okozza a biológiai depressziót. Mert van környezet okozta depresszió (PTSD-ből például).
A biológiai depresszióra rengeteg elmélet van.
Serotonin hiány vagy többlet, aztán jöttek az SNRI-k me SNDRI-k, lettek stimulánsok, meg NDRI-k pl wellbutrin, van Xanax volt Rivotril. Meg még van egy csomó dolog ami miatt lehet.
Nekem például a Xanax hozott ki abból a ketrecből. Igaz magas mennyiségben, de naponta szednem kell, és eddig ez a leghatásosabb pedig már próbáltam, duloxetinet, paroxetinet, trazodonet, tramadol (opiate), mirtazapine, gondolták akkor lehet antipszichotikumok kellenek, aripirazole, quetiapine, haloperidol, risperidone - egyik sem hatott igazán.
Aztán felírt a pszichiáterem Xanaxot, próbáljuk meg. Egy hét alatt teljesen máshogy éreztem magam. Már fél éve van így.
Ez a baj, hogy valakinek ez valakinek az lehet a baj. Valakinek kevés a norepinephrinje, serotoninja, dopamine-je, vagy a monoamine oxidase enzimszám.
Nekem úgy látszik főként a glutamát és a GABA között van valami, mert a Xanax mechanizmusa ezeket érinti legfőképp.
Mirzaten mióta? Én is kb. 3 évig voltam rajta de le kellett tennem, mert erős antihisztamin tulajdonsága is van, és egyik nap alig bírtam kinyitni a szemem, majd állandóan csepegtetnem kellett.
Ezt nem tudtam így folytatni, így váltottunk gyógyszert.
Amúgy jó az a mirzaten/mirtazapine, ameddig hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!