A szociofóbia nem javítható amennyiben külsőre sajnos furcsa vagy?
Úgy értem a szociofóbia elsősorban pont az eltérő külsőd miatt alakul ki nem? Hiszen furcsa és rossz reakciókat kapsz az emberektől és emiatt szorongni fogsz emberek között.
Akkor hogyan állítják azt a pszichológusok, hogy ez a betegség gyógyítható, kezelhető? Hisz a reakciók mindig ott lesznek ami miatt szharul fogod magad érezni.
1
És működőképes ez? Mármint, hogy te egymagad értékeled saját magad míg a környezetedből folyamatosan ellentétes reakciókat kapsz? Meddig lehet ezt fenntartani?
3
Még csak el sem tudod képzelni? Az emberek úgy általában külsőtől függően teljesen máshogy állnak az emberekhez. A szépekhez például jó belső tulajdonságokat társítanak és nagyon nyitottak feléjük. A csúnyákhoz meg rossz belső tulajdonságokat, így szerintem sokan azt gondolják rólam, hogy megbízhatatlan, rosszindulatú vagyok, esetleg sorozatgyilkos vagy pedofil, nőgyűlölő és tolvaj, esetleg betörő. Általában nem nyitottak ezekkel az emberekkel, nem keresik a társaságuk, gyanakvóak velük szemben, elutasítóak és ellensêgesek, bunkók.
Így szerintem nagyon sok köze van a szociofóbiának ahhoz, hogy milyen a külsőd, magyarán hajlamosít rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!