Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A szociofóbia azért hasznos...

A szociofóbia azért hasznos mert megvéd további rossz tapasztalatoktól?

Figyelt kérdés
2021. aug. 1. 10:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem hasznos.

Tenni kell ellene, különben a 4 fal között rekedsz és az még rosszabb.

Én is szociofobias vagyok. De megprobalom ki hozni az életemből a maximumot

2021. aug. 1. 11:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne hasznos? Csak hátránya van és akadályozza a mindennapi életet...
2021. aug. 1. 11:20
 3/11 A kérdező kommentje:

1

Négy fal között lenni rosszabb mint emberek bántásait, sértegetéseit elviselni?

2021. aug. 1. 12:53
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Semmi értelme a négy fal között leélni egy életet. Az nem is élet... Ahogy 1# is írta, tenni kell ellene. Neked kell megváltoztatnod a viselkedésedet/hozzáállásodat. Erősen kétlem, hogy minden ember téged sérteget és bántani akar. Legfeljebb beképzeled magadnak.
2021. aug. 1. 13:01
 5/11 A kérdező kommentje:

4

Nem képzelem be. Nem mindenki bánt közvetlenül de sokféleképpen lehet érzékeltetni a nemtetszést. Ebből lett elegem, hogy szinte sehol nem vagyok elég jó senkinek. Ezért kialakult ez a szorongás ami akkor jelentkezik mielőtt kilépnék a házból.

2021. aug. 1. 13:08
 6/11 anonim ***** válasza:

Nálam is ez a helyzet áll fenn. Mióta van kutyám, rá összpontosítok. Vele a legnagyobb tömegben is boldogulok, rá figyelek, és nem tud érdekelni az emberek baromsága, mert van annál fontosabb személy is az életemben. Amikor tömegnyomor volt, (épp koncerteztek és én arra keveredtem véletlenül) konkrétan kihúzott a tömegből. :D

Olyan biztonságot ad, hogy azt nem tudom érzékeltetni sem szóban, sem írásban. :)

2021. aug. 1. 13:48
 7/11 anonim ***** válasza:

A szociofóbia hipnobehaviorista módszerrel eredményesen kezelhető.

Ha szeretsz szenvedni, semmiképp se kezeltesd magad!

2021. aug. 1. 15:08
 8/11 A kérdező kommentje:

7

De minek kezelni ha úgyis visszaesel ha újra elkezdenek rosszul bánni veled?

2021. aug. 1. 15:52
 9/11 anonim ***** válasza:
51%

Mi a fenének esnél vissza? Ne magadból indulj ki... Többen ha nem is legyőztük, de tudjuk kezelni a szociális fóbiát és nem akadályoz minket semmiben. Ehhez csak akaraterő és egy jó pszichológus kell.

Nem bánik mindenki rosszul veled. A te viselkedéseddel van probléma, elég sértődékeny lehetsz.

2021. aug. 1. 16:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Velem is szarul bánnak.
2021. aug. 1. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!