Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szociófóbiás vagyok?

Szociófóbiás vagyok?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Mindig is introvertált és visszahúzodó félenk voltam de szerintem amilyen most vagyok az nem normális. Nem szeretek társaságba menni valósággal rettegek ettől és az emberektől is. Ha valahova mennem kell gyomorgörcsöm hányingerem van. Még iskolába is félek menni. A szünet előtt az utolsó 2 nap könyörögtem anyának hogy ne kelljen mennem, mert már annyira féltem és hála nem kellet. A szerepléstől annyira rettegek hogy leírhatatlan ilyenkor remegek nehezen kapok levegőt furcsa hangom lesz valamikor el is megy, izzadok a szívem kiugrik a helyéről. Enni sem merek mások előtt úgy szokott remegni a kezem és annyira szégyellem ilyenkor magam. Úgy gondolom ezek a dolgok ( mint például a pirulás, remegés ) annyira feltünőek és rám vannak írva.. Igen ettől is rettegek. A boltba ha fizetnem kell szabályosan rettegek. Az emberekkel egyszerűen nem tudok beszélni úgy érzem hülyeségeket momdok és nagyon humorérzékem sincs. Telefonálni soha nem szoktam mert nem merek. Egyszer a csomagomat nem hozták meg mert nem vettem fel a telefomt ugyanis későn vettem észre és vissza kellett hívnom a futárt 15 percig győzködtem magam és többször is sírtam mire rászántam magam. A telefonhívás közben a kezem remegett a szívem zakatolt és a hangom úgy remegett akkor is,tiszta hülyénem éreztem magam. Igen felidézek helyzeteket hogy az adott helyzetbe mit mondtam, csináltam és többször újra játszom magamba milyen égő és hülye voltam. Ha bárhova megyek és bármit csinálok úgy érzem folyamatosan engem figyel mindenki és ilyenkor természetesen szerencsétlenkedek. Mindig attól félek mit gondolnak rólam, hogy ha bármi rosszat mondok butának fognak tartani és ezért mindig félek a suliba, hogy felszólítanak. Ha valakik nevetnek egyből azt gondolom hogy rajtam. Egyszerűen bármit bárhol csinálok attól félek hogy kinevetnek elítélnek. Sajnos barátaim sincsennek mert nem merek barátkozni.

Itthon érzem magam biztonságban programokra sem megyek. Az életem nagy része a szorongás és félelem. Kérlek segítsetek!

Köszönöm aki elolvassa.

2021. dec. 30. 18:14
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Inkább csak hülye.
2021. dec. 30. 18:20
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szinte biztosan szociális fóbiád van. Viszont nem vagyok szakember, ezért nem diagnosztgizálhatlak. Fordulj kilnikai szakpszichológushoz vagy pszichoterapeutához, ha nem akarsz egész életedben magányos lenni és mindentől rettegni.
2021. dec. 30. 18:23
 3/3 anonim válasza:
100%
Egyetértek az előzővel, érdemes lenne felkeresned egy szakembert, mert nálad ez már elég komoly méreteket öltött, és hidd el, más emberek véleménye nem ér annyit, hogy így rányomja a bélyeget a te életedre!:) Esetleg próbálj olyan nyilvanos helyekre menni (park, tér, vmi szezonális vásár), ahol több az ember és kicsi az esély ismerősökkel találkozni. Ha valami égő is történne, nincs semmi baj, úgysem látod őket többször. Nézelődj egy kicsit, próbálj ellazulni, és meglátod, hogy nincs nálad semmi baj, ugyanugy boldogulsz, mint a többiek. (Ne félj attól sem, hogy kinéznek amiért egyedül sétálgatsz, rengeten vannak így, plusz igaz az, hogy az emberek sokkal kevesbe foglalkoznak velúnk, mint azt beképzeljük.) Esetleg ha van hobbid, kedvenc könyved/sorozatod, keress valami fandom közösséget hozzá, ott általaban befogadóak és kedvesek az emberek egymással, ráadasul írasban sokkal könnyebb kommunikálni, plusz ugye már a közös téma is adott.
2021. dec. 30. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!