Hogyan szüntessemeg ezt az állandó stresszt?
Figyelt kérdés
Gimis vagyok, elsős. Egy nagyon erős iskolába járok, rengeteget kell tanulni, szinte minden nap írunk dolgozatot, felelünk és rengeteg tananyagot adnak fel. Ez mellett rá tesz az is hogy nincsenek barátaim. Állandóan azon stresszelek hogy nem lesz belőlem semmi, sehová nem fognak egyetemre felvenni, meg ilyenek...2023. márc. 21. 10:09
1/1 anonim válasza:
Szia ! Az, hogy felismerted ezt már egy hatalmas lépés. Sokan elsiklanak ezen problémák felett, és nem értékelik saját magukat. Beleszámítva engem is... A tulzott stressz tönkre teheti az egészségedet. Ezért nagyon fontos utánanézni mivel lehet csökkenteni a stressz, neked mi az ami segít lenyugodni, hideg fejjel gondolkodni. Ez javít majd az anyagok megtanulásában is ami elősegíti az önbizalmad felépítését. Én például elmegyek úszni és úszás közben rendezem a fejemben a dolgokat. Ezzel egy kis magabiztosságot szerzek, és a testem sem hanyagolom el. Ami biztosan segít az a masszázs. Néha amikor már feszült vagy és felkapod a vizet apróbb dolgokon, menj el egy maszörhöz. Tudom diákként nem igazán van erre pénz. Ami azt illeti részmunkaidős munkát vállalj nyugodtan, csak ne gyors étterembe. Visszatérve a dogákra, próbálj rájuk úgy tekinteni mint jó jegy szerzési lehetőségre. Tudom ez pont olyan mit amit a tanár mond de halgass végig! Mikor tudsz 5-öst szerezni? Mikor tudsz 1-est szerezni? Ugye, hogy jóval több esélyed van 1-esre mint 5-ösre? Pl kaphatsz-e 1-est házi feladatra? Perszze. De 5-öst sose fogsz rá kapni. Hogyan szerezz minden dogádra 5-öst? Figyeld meg miből kérdez melyik tanár írd fel napló szerűen ki, milyen redszeresen irat, hány órával ezelőtti kérdést tesz fel? 2-3 hónap alatt biztosan látni fogod a szokásaikat, ami segít majd melyik témakörböl kell készülnöd. Ha otthon zavarnak tanulás vagy relaxáció közben, akkor csak ne menj haza addig amíg elfoglalt vagy. Ha tanulnod kell akkor tanulj. Ha pihenned kell pihenj. Az, hogy nem lesz belőled semmi csak ilyesztegetés. Ha más nem elvégzel egy szakiskolát és a kapott papírral felmész az internetre és 1000+1 lehetőséged lesz állást találni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!