Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rivotrilosokat kezdik atallita...

Rivotrilosokat kezdik atallitani Xanax-ra, de akkor tobb Xanax kell, elobb utobb akkor meg abbol lesz hiany?

Figyelt kérdés

A rivotrilt azert nem kapjuk osszefoglalva, mert Kina a fogyarto es meg mindig COVIDozik lezarasok vannak (exportra hatas), magas inflacio, magas energiaarak, igy a gyartoknak nem eri meg termelni tobbet pl. exportra.

Akik eddig rivotrilt szedtek, egyre tobbet olvasom hogy siman atalltak Xanaxra egyik naprol a masikra es semmi bajuk nincs.

De ettol felek, hogy engem is atallitanak, es a Xanax hasznalok mar nem csak a Xanax hasznalok lesznek, hanem azok is akik Rivotrilt szedtek csak atallitottak, tehat nemtom hanyszorosara, de meg fog noni a kereslet M.o-n meg mashol is (kiveve Nemet.o, mert az Arzmeittel CHEPLAPHARM az eredeti Rivotril gyarto).

Tehat Xanax kereslet eddig = Xanax igenylok

mostantol meg

Xanax kereslet = Xanax igenylok + Rivotril igenylok

Ez azert nagyon megnoveli a keresletet, es nem lepodnek meg ha az OGYEI eljatszana ezt a tancot a Xanaxal mint a Rivotrillal, egyik nap bejelenti hogy orszagos hianycikk, es igeri kov. honapban lesz, es ezt csinalja korlatlan ideig.

Ez igy nem lesz megoldas, szerintem diverzifikalni kellene a Rivotril hasznalokat, hogy bizonyos megoszlas szerint 10% mondjuk ezt kapja 20% azt 30% meg amazt 10 % masikat 30% vegul azt.

Mert hogyha atharitjuk a kereslet osszesseget egyfajta kinaltra, ilyen korulmenyben, hogy maguk a gyartok nem akarnak gyartani tobbet, felelotlen es megint kinszenvedes mert at kell allni mas gyogyszerre.

2023. márc. 5. 22:55
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
26%

Én csak rettentően szorongok, pánikbeteg vagyok, de annyira, hogy anno a gimit is a végén magántanulóként kellett megcsinálnom, mert nem bírtam emberek közé se menni. Ennek már 10 éve.

Évekig jártam az ország különböző pontjain kezelésre, szakemberhez, vagy 20 különböző szert adtak, valamiről aztán kiderült, hogy skizofréniára van, nem is értem, hogy írhatták fel, kétszer vettem be, olyan mellékhatásokat (vagy csak olyanra akart hatni, ami nekem nincs) okozott, hogy gyomormosásra vittek be. Az antidepresszánsz nekem semmit se használt azon kívül, hogy másfél hónapig szedtem, és ugyanaz az életmód, mozgás, étkezés mellett 15 kilót híztam. Ami persze egy hónapon belül le is ment, ahogy azt mondtam, hogy ezt többet soha. Utána még pluszban a kinézetem miatt is pánikoltam, szorongtam, nem mentem emberek közé, mert kövér lettem. A Xanax és a Frontin elsősorban gyenge volt. Másodszorban olyan hormonális zavart kaptam, volt, hogy a mentsruációm egy hónapig eltartott, hol gyengébben, hol erősebben, aztán 5 hónapig nem volt, utána megint 2 hetente váltotta. És a hajam is nagyon elkezdett hullani, ami nem tudom, hogy a gyógyszer miatt volt-e, vagy a plusz idegeskedés hozta elő. Aztán mikor felírták a Rivotril, az végre teljesen jó volt. Tünetileg teljesen elnyomta azt, amire bevettem, mellékhatásokat nem adott. Ha a problémát nem is oldja meg, de a tüneti kezelésre ez volt a megfelelő, ami cserébe nem okozott mellé 3 másik gondot, mint a Xanax és a Frontin. Szóval én nem szeretnék ezekre visszaállni. És nem az a bajom, hogy függője leszek. Hanem a mellékhatásai, ami átmeneti szedésnél is kijön és hiába múlik el az alapprobléma, ha ad másikat, ami vissza előhozza.

2023. márc. 15. 00:56
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

21-es

Ha neked jó, akkor jó:) Én mástól híztam pl, majdnem 15 kilót (akkor 34/N ) 54-ről már villogott a 70 felé, folyamatosan jeleztem, hogy ez így nem jó ,kértem másikat, na az meg szexuálisan csinált ki,nem lehet itt megmondani a tutit, de az orvos is gyakran tippeget. Nem varázsló, beszélj, ha meg hiába, keress másikat a te életed, menj tovább.

2023. márc. 15. 05:03
 23/29 A kérdező kommentje:

21

"És nem az a bajom, hogy függője leszek. Hanem a mellékhatásai, ami átmeneti szedésnél is kijön és hiába múlik el az alapprobléma, ha ad másikat, ami vissza előhozza."

Ugye tudod, hogy az ilyen szereknél, az átmeneti hangulati/egyéb ingadozás normális? Pl. Xanax, antidepresszánsra állás, antipszichotikumra?

És ezek a mellékhatások elmúlnak szinte teljesen egy idő múlva.

"Évekig jártam az ország különböző pontjain kezelésre, szakemberhez, vagy 20 különböző szert adtak, valamiről aztán kiderült, hogy skizofréniára van, nem is értem, hogy írhatták fel"

Szóval több független szakember egy véleményre jutott, hogy neked antipszichotikum kell?

Ne haragudj, de a fejétől bűzlik a hal.

A Rivotril meg azért lehetett megoldás, mert valóban nyugtat és ennyi. Akkor miért nem heroint kértél Rivotril helyett?

"Másodszorban olyan hormonális zavart kaptam"

"És a hajam is nagyon elkezdett hullani"

Xanaxtól nem kap ember hormonális zavart és nem fog a haja hullani.

Neked szerintem valami teljesen más problémád van, mármint a szorongásod csak tüneted, de a valódi problémádat kéne kiderítened inkább mint, hogy az örökké vérző sebet újrakötözöd és terjesztesz rémhíreket Xanaxról meg antidepresszánsokról meg antipszichotikumoktól.

2023. márc. 15. 13:43
 24/29 anonim ***** válasza:
Ez az ember klinikai eset de tényleg...lol itt éled ki magad kérdező? Meg a többi kommented is omg... Mindenkinel okosabb vagy,egy pszichiáter se tudja a dolgát de Te igen! Gratulálok te vagy a gyakori bohóca:))
2023. márc. 15. 14:10
 25/29 A kérdező kommentje:

24

Nem vagyok mindenkinél okosabb, de fix, hogy a hátterem miatt tudományi területen tájékozottabb vagyok mint a gyakorisok 90%-a, olvasva már megannyi kommentet.

Sehol nem említettem, hogy a pszichiáter helyett én tudnám a tutit.

Én csak leírtam, nagyon egyszerűsítve, hogy hogyan működnek ezek a szubsztanciák.

Klinikai esetről annyit, hogy inkább reflektálj magadra a független szakembereid által skizofréneknek felírt gyógyszerről.

2023. márc. 15. 23:10
 26/29 anonim ***** válasza:

Még mindig van néhány patikában.

Ma váltottam ki öt doboz volt 100 szemes 2mg ! Nyílván abból csak egyet kaptam meg.

46 gyógyszertárat hívtam fel mire kettőben volt. Tehát 100-ból 4 ,tény csökken de még van !

2023. márc. 24. 01:52
 27/29 anonim ***** válasza:
Sárga 0,5mg az full kifogyott még annyit csak az erős maradt meg.
2023. márc. 24. 01:56
 28/29 anonim ***** válasza:
Xanax 1 rakás xar a rivohoz képest csak altat mást nem tud.Bár tény jobb mint a semmi. Abból nem lesz hiány szerintem.
2023. márc. 24. 02:00
 29/29 anonim ***** válasza:
28 nekem meg az orvos nem írta fel a rivot a xanax helyett pedig kérdeztem….
2023. jún. 15. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!