Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha a xanax nyugatató, akkor...

Ha a xanax nyugatató, akkor miért leszek tőle pont hogy nagyon dühös?

Figyelt kérdés

Egy éve szedem. Már nem tudnám letenni

Nagyon sok sérelem ért, de valamiért eddig hamar elszállt a duhom, megutáltam az embereket de nem ordibáltam.

Mióta szedem a xanaxot, a legkisebb veszekedés is visszajön, múltkor már névtelenül zaklattam régi volt osztálytársam egy veszekedés emléke miatt ami visszajött. Menszesz előtt már saját magam ellen is szoktam fordulni, olyan dührohamaim vannak…

Biztos hogy a xanax, mert előtte ilyen nem volt.

Nagyon régi iskolai bántalmazást is újraélem és vannak napok amikor már ölni akarok…

Miért van ilyen hatása egy nyugtatónak?

Orvos csak írja és írja fel tovább.

2023. febr. 17. 15:13
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Hát neked pszichiáterre van szükséged, nem Xanaxra.
2023. febr. 17. 15:16
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

"Mióta szedem a xanaxot..." - ez úgy hangzott, mint a reklámok. :D "Mióta a XXXX-t használom..." :D

Hát, de most egyébként őszintén mit kellene nekünk ezzel a kérdéssel kezdeni? Panaszkodsz, kijelented, hogy BIZTOS, hogy attól van (tehát nem az a kérdés, hogy lehet-e tőle, mert te biztos vagy benne), de közlöd, hogy letenni nem akarod. Akkor ennyi...

Továbbra sem értem, mi a kérdés, és mit vársz tőlünk.

2023. febr. 17. 15:41
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Okozhat ilyet egy gyógyszer, de ilyenkor az orvos valami mást ír fel helyette. A Xanaxot amúgyis az alkoholhoz szokták hasonlítani, az is van, akiből a legrosszabbat hozza ki. Le kell csökkenteni apránként és más megoldást keresni az idegeskedésre, pl. pszichológust.
2023. febr. 17. 15:49
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

Most nekem az jutott eszembe, hogy lehet, már megszokta a szervezeted, és nem hat. Mikor én 0,25 mg-osat szedtem, egyre kevésbé nyugodtam le, mondjuk nekem nem dührohamaim voltak, hanem súlyos szorongás.

De kezdett egyre kevésbé használni, benne voltam abban a fázisban, mikor elvileg már emelni kellett volna, pl. 0,5 mg-osra, mert az erősebb. Hát nem tettem, mert nem akartam rászokni, mert egy idő után, már az se hatott volna.... aztán így tovább spirálszerűen. Milyet szedsz?

Most mondhatnám, hogy tedd le, mert csak rosszabb lesz, de mondtad, hogy szerinted nem tudnád. HANGSÚLYOZOM, hogy ha le akarnád tenni, akkor ne egyik napról a másikra, mert megőrülsz. Én se egyik napról a másikra tettem le, pedig csak 2 hónapig szedtem, de még így is nehéz volt.

Bár most belegondoltam, hogy nyugtató mellett zaklatsz másokat, akkor mit tennének veled az elvonási tüneteid? Ezt inkább az orvosoddal beszéld meg.

Nem tudok erre mást mondani.

2023. febr. 17. 16:09
 5/10 A kérdező kommentje:

0,5 mg-t szedek

Annak a felével kezdtem

Igazából depressziós is vagyok, szorongok és a xanax óta minden bantas miatt ptsdm van…

Letenni nem tudom, egyszer nem vettem be egy napig, halálos érzés volt

Csak nem értem egy nyugtatótól miért lesznek ilyen tünetek

Az állami pszichiáter nagyon szar, nem tud velem mit kezdeni

2023. febr. 18. 00:11
 6/10 Szabó.Jani ***** válasza:

Szia! Ha van lehetőséged rá, keress maszek pszichológust.

A mentalkozpont.hu nagyon jó, a feleségemre nagyon jó hatása van - meg rám is az volt, amikor én jártam hozzájuk.

Van olyan szakemberük is, aki skype-on is vállal konzultációt, igy a vidéki lakhely sem akadály.

Nem olcsóak, de őnkéntes egészségpénztárra elszámolható a díjuk.

Jobbulást! Jani

2023. febr. 18. 09:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Ram is igy hat. Ezt nevezik szakirodalomban paradoxikus hatasnak.

En pl. Rivotrilbol veszek be naponta 11mg-ot. Ettol mas beajulna 20 perc mulva 4 napra. Meg az is aki napi 0.5 meg 2mg-ot szed.

Nalam pont a forditottja van, aktival engem nem passzival es kivitt az elvileg kezeles-rezisztens depressziobol.

Neha nem a konyv szerint kell eljarni, hanem uj dolgokat feltalalni.

Es ezt azota tartjuk mert ez egy ilyen veletlen dolog volt, es szerencse hogy megtalaltuk a megfelelo gyogyszert a megfelelo dozisban.

Tudom hianycikk, de kb augusztusig fel vagyok szerelve, es kb. ertek a farmakologiahoz mar elore megterveztem a hatoanyagokat, egyeztetve a neurologusommal/pszichiateremmel.

Utana neztem a Rivotril farmakologiajanak, es aszerint kerestem a megoldasokat.

Annyi lesz, hogy 1 gyogyszer helyett 2-t veszek be.

2023. márc. 28. 19:37
 8/10 A kérdező kommentje:

A pánikroham viszont eltűnt azóta… mondjuk a szorongás nem.

De a rivo-rol borzalmas dolgokat mondanak… 11 mg nagyon soknak tűnik

Én csak fel mg xanaxot veszek be egy nap, mégis így hat rám

2023. márc. 29. 00:33
 9/10 anonim ***** válasza:

11 mg a fele a max dozisnak (20 mg / nap).

Altalaban epilepsziasoknak irnak fel ilyen adagokat.

2023. márc. 29. 15:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Tényleg az a legrosszabb hogy dührohdmokat okoz

Főleg menstruacio előtt

Egyszerűen pokoli

Biztos hogy a xanax miatt van

Nem értem egy szer ami elaltat hogy okozhat közben ilyen ingert bennem

Jönnek vissza veszekedések és olyan ideges leszek ami kb Mónika show szint…,

2023. dec. 19. 04:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!