Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rivotrilosokat kezdik atallita...

Rivotrilosokat kezdik atallitani Xanax-ra, de akkor tobb Xanax kell, elobb utobb akkor meg abbol lesz hiany?

Figyelt kérdés

A rivotrilt azert nem kapjuk osszefoglalva, mert Kina a fogyarto es meg mindig COVIDozik lezarasok vannak (exportra hatas), magas inflacio, magas energiaarak, igy a gyartoknak nem eri meg termelni tobbet pl. exportra.

Akik eddig rivotrilt szedtek, egyre tobbet olvasom hogy siman atalltak Xanaxra egyik naprol a masikra es semmi bajuk nincs.

De ettol felek, hogy engem is atallitanak, es a Xanax hasznalok mar nem csak a Xanax hasznalok lesznek, hanem azok is akik Rivotrilt szedtek csak atallitottak, tehat nemtom hanyszorosara, de meg fog noni a kereslet M.o-n meg mashol is (kiveve Nemet.o, mert az Arzmeittel CHEPLAPHARM az eredeti Rivotril gyarto).

Tehat Xanax kereslet eddig = Xanax igenylok

mostantol meg

Xanax kereslet = Xanax igenylok + Rivotril igenylok

Ez azert nagyon megnoveli a keresletet, es nem lepodnek meg ha az OGYEI eljatszana ezt a tancot a Xanaxal mint a Rivotrillal, egyik nap bejelenti hogy orszagos hianycikk, es igeri kov. honapban lesz, es ezt csinalja korlatlan ideig.

Ez igy nem lesz megoldas, szerintem diverzifikalni kellene a Rivotril hasznalokat, hogy bizonyos megoszlas szerint 10% mondjuk ezt kapja 20% azt 30% meg amazt 10 % masikat 30% vegul azt.

Mert hogyha atharitjuk a kereslet osszesseget egyfajta kinaltra, ilyen korulmenyben, hogy maguk a gyartok nem akarnak gyartani tobbet, felelotlen es megint kinszenvedes mert at kell allni mas gyogyszerre.

2023. márc. 5. 22:55
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Akarhol valtotta ki, az csak keszleten volt, nagy valoszinuseggel ha szerencseje van akkor 1 - 2 alkalommal meg megcsinalhatja, es o is kifut belole.
2023. márc. 10. 23:52
 12/29 anonim ***** válasza:
Ha komolyan tudnálak venni, akkor a válasz az lenne, hogy vissza a dokihoz, vele tárgyalj, ne itt a gyakorin
2023. márc. 12. 13:09
 13/29 anonim ***** válasza:

5os, de ha a xanax csak elaltat és fokozza a paranoiát akkor hogy lehetne jobb mint a rivo?

Itt értelmes ember mondta hogy a rivo jobb, sok pszichiáter is hülye

2023. márc. 12. 23:44
 14/29 anonim ***** válasza:

13-as

én 5-ös vagyok

Xanax nem altató, persze "bealtat", ha beveszel többet mint kellene , de amúgy szimplán szorongásoldó, amivel egyszerűen csak jól tudsz működni.

"sok pszichiáter is hülye"- lehet, de ha nem kommunikálsz megfelelően az nem az ő hibája . Rivót nekem első körben írt fől elismert doki, 30 éve, nem jött be, sem a rivo, sem a doki, mentem máshoz, fiatalabb (korosztály), na ő mondta, hogy marhaság a rivo, antidepresszánsokkal próbálkozott, de midig jeleztem, hogy lósz.rt sem vagyok jobban, mert konkrétan nem vagyok depressziós, " csak" helyzetek pánikrohamokat hoznak ki, na erre mondta (nem így) hogy akkor fr.ncba ezekkel, legyen xanax, de nem állandóan, kizárólag a pánik rohamra (rivót anno állandóan szedették velem

Mondjuk azt nem értem, hogy a pszichiáterek úgy átlagban miért húzzák rá mindenkire a depressziót, na ebben igazad van (hogy sok a hülye) sokan mentek nálam ebben az irányban, fel sem ismerve, bár már a szájukba rágtam anamnézis során , a megoldást, hogy rohadt nagy PTSD-m van, de ha ezt kimondanám, lebasznának, hogy maga csak ne diagnosztizáljon :)

2023. márc. 13. 04:51
 15/29 anonim ***** válasza:

Akkor én is leírom a helyzetem

2020 elején kezdtem el xanaxot szedni és azóta csak azzal tudok aludni

0,5 mg naponta, ha nagyon szarul vagyok néha több

Az igaz hogy a pánikrohamokat elvette, de cserébe nem tudok kikelni az ágyból, paranoiás vagyok, és extrém duhrohamaim vannak.

Na most nem tudom hogy magamtól változtam ennyit vagy ez a xanax….

Letenni magamtól már nem tudom, tényleg nem, olyan elvonási tuneteim voltak hogy hihetetlen.

Igaz hogy antidepit meg nem szedtem mert egyszer kipróbáltam és olyan rohamaim lettek hogy meg akartam halni.

De így sem jobb.

És nem tudnak mit felírni

A xanaxtol sem vagyok jól, de rá vagyok szokva

3 éve nem érzem az időt és a fekvesen kívül nem tudok mást csinálni

2023. márc. 13. 06:10
 16/29 anonim ***** válasza:

15

Mentél más dokihoz? Valószinűleg akkor nekünk nem ugyanaz a ptoblémánk

Ha VAN MÁIK DOKI A LÁTHATÁRON, MONDD NEKI EZT NEKI AMIT NEKEM

2023. márc. 13. 07:09
 17/29 anonim ***** válasza:

bOCS A Nagbetűkért

estére próbláld Rhodiols Roseav-val

2023. márc. 13. 07:29
 18/29 A kérdező kommentje:

15

Ezt ugy irod mintha az egesznek a Xanax lenne az oka.

Hogy xanax igy, xanaxot letettem de olyan elvonasi tunet, hogy xanax nelkul nem megy.

Mert ha rivotril fuggo lennel mi lenne szerinted? Nem lenne elvonasi tunet? Letenned egyik naprol a masikra akkor semmi baj nem lenne?

Sokan azt irjak hogy a rivo elvonas az kemenyebb mint a xanax (ezt meg tudom erteni, mert a rivo a szerotonin aktivitast, a glutamat-dekarboxilaz es a GABA receptorokra hat egyszerre, mig a Xanax csak a GABA ra)

Amugy meg antidepresszansra ugyanugy raszoksz mint egy xanaxra vagy rivotrilra, pl a duloxetine, escitalopram, stb...

2023. márc. 13. 09:22
 19/29 anonim ***** válasza:

18, csak azt olvastam hogy a rivo jobb gyógyszer és nem szedál le úgy mint a xanax

Pedig tényleg nem szedek sokat, 3 év után is 0,5 mg naponta

Bár ehhez a vírus miatti őrület is hozzátesz

De 3 éve nem érzem az időt és nem merek kimenni az életbe mert úgy érzem üldöz valami mindenhol jeleket látok

Jah és ptsd alakult ki nálam, duhroamok

Viszont a pánikroham csökkent

2023. márc. 14. 03:30
 20/29 anonim ***** válasza:

18

Huhh , ez így gáz, én 5-ös, 16-17-es vagyok. Engem nem zavar az alváshiány. Én reggel szedem (jelenleg) a xanaxot, többször tettem le életemben már,évekre, és voltak jó évek, soha nem szedtem állandóan, de midig volt nálam, lehet ezért nem okoz függőséget nekem. A rivó mivel semmit nem használt anno, bár napi 3x etették velem, elég hamar szabadultam tőle önfejüleg. Nem tudom mi a bajod, de ha dührohamok jönnek meg jönnek, meg "üldöznek" az nem a xanax. A PTSD meg nem csak úgy "kialakul"

2023. márc. 14. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!