Rivotrol a xanaxra atallas hogy tőrténik?
Ezt az orvosodtól kellene megkérdezni. A Rivotril nem helyettesíti a Xanaxot és fordítva. Ha nem lesz Rivotril, mást kell helyette felírnia, ha szükséged van rá.
Szerintem a fokozatos elhagyás szükséges, hirtelen elhagyni nem jó, ha el kellene hagynod.
A Rivotril már 20 éve is hiánycikk volt és elavultnak számított a gyógyszer, de nem tudok róla, hogy mást kitaláltak volna helyette.
A feleségemnek kell szednie kúraszerűen, amikor depressziós "idòszakai" vannak.
A dobozra újabban a Rivotrail márkanév helyett a Clonazepan van írva, de a tartalom ugyanaz. (Tehát csak átnevezték)
Igaz, a feleségemnek 0,5mg-osat kell szednie, h a 2mg-ossal mi a helyzet, azt nem tudom.
4
Az nem csak atnevezes.
A Rivotril-t gyarto Arzmeittel CHEPLAPHARM jogalapja onallo teljes.
Magyarra forditva o az eredeti gyarto.
A tobbi szutymalek masolat. Amit hivatalosan generikumnak nevezunk. A legtobb gyogyszer ilyen, es ezek olcsobbak szoktak lenni fogyasztoi aron.
Persze lehet kapni clonazepam hatoanyagu gyogyszert most is boven, helyettesitoje van, de azok generiukomok. A dokik Clonazepam TARCHOMIN meg Clonazepam LIME, de vajon miert nem ezeket szedi mindenki? Miert nem ezeket irjak fel az orvosok dogivel?
EU-s szabaly, hogy a hatosag nem adhat ki gyogyszergyartoi adatokat. Semmilyet.
Tehat, akik probaljak lemasolni az eredeti gyogyszert, azok talalgatnak a gyartas soran, persze van egy ket otletuk ami konkret, majd atesnek bizonyos kriteriumokon (biohasznosulas, hatkonysag, terpeatikus hatas, stb...), es engedelyt kapnak.
Xanax pl. onallo teljes jogalappal rendelkezik, mig a Frontin nem (a Frontin egy generikum masolat), es itt is vita hogy a Frontin gyengebb mint a Xanax.
6
Annyira nem mindegy mert oszinten en mentalis beteg vagyok, szivgyogyszerrel probaltam tuladagolni magam, es bevettem belole grammnyi szamra.
Semmi nem tortent.
Ennyire szamit hogy generikum vagy "brand-name" szabadalmas.
En ha csak nagyon max nagyon durva helyzetben veszek generikumot, vagyis kerek a dokitol. Probaljak itt nyomni a Richter-t de egy nagy luzer az egesz.
Abbol is olyan mereg draga a Seduxen hogy abban hiba nincs.
Beveszel belole 30mg-ot alig erzed.
Redditen meg Amcsiban "Valium" neven ismert inkabb, ott csodalkoznak hogy hogy vagy meg 2 napig ebren 30mg-tol.
Ugyanez a mirtazapine - Yarocen-nel, magyar gyartmany, generikum, eredite a Remeron - hoppa azt is kivontak! 2 eve meg kaphato volt.
A magyar nep legtobbje generikum gyogyszert szed. Ebbol ered a "gyogyszermaffia" konspiracio felelem, ami ebbol a szempontbol jogos, mert a generikum gyartok nagyot kaszalnak ezzel.
Ezt szerintem alapmuveltsegkent kene oktatni kozepiskolaban az ilyenket tesi-elmelet meg enek-elmelet helyett, hogy tudjon egy minimalis infot az ember arrol hogy mit szed be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!