Írtatok valaha öngyilkos levelet? Hány évesek voltatok? Örültök, hogy nem tettétek meg? Miért akartátok meg tenni? Mi tartott vissza?
Köszönöm a válaszokat! És örülök, hogy mindannyian életben maradtunk akik ide írtak, akkor is ha nehéz idők vannak mögöttünk ez csak megerősített minket.
Ha még valaki szertne írni valamit, akkor nyugodtan tegye az összes kommentet olvasom!
És külön meg szeretném köszönni az embereknek akik fel ajánlották, hogy írhatunk privát üzenetet vagy rám írtak. Halistennek most bírható az életem szóval nem azért írtam ki a kérdést mert gondolkodnék ezen, csak érdekelt ez a dolog.
Írtam, még tizenévesen. Nem voltak barátaim, rendszeresen vertek, csúfoltak, a gyerekek megvetettek és kiközösítettek, a tanárok lekezelőek voltak, és csak adták alájuk a lovat. Aztán megpróbáltam agyoncsapatni magam az árammal. Rázott egy darabig, de az életösztön megmentett. Anyám sírt, féltett, okolta önmagát és a világot. Aztán egyszer elküldte apámnak (külön éltek, ő erről nem tudott).
Egyszer kinyomtatva elémtette. Annyit mondott értelmes embernek tart, ha elég jó érveim vannak, megtehetem. El kellett mondanom őket, de minden egyes gondra írnom kellett megoldásokat, és azt, hogy azt épp mennyire reális megvalósítani, mekkora erőfeszítés. Vagy ha nem lehet megoldani, leírhattam azt is. Nem mondott véleményt, nem adott semmilyen tanácsot, furcsa leírva de hagyta, hogy rávezessem önmagam a nyugodt és célorientált gondolkodásra. Meg arra, hogy elfogadjam, ne pedig szégyelljem és becsméreljem a saját céljaimat, vágyaimat, vagy az életem. Semmi különös nem történt akkor, nem volt sírás, nem volt vita vagy emelt hangú beszéd, nem volt semmilyen katarzis. Mégis, gyökeresen kezdett megváltozni a gondolkodásom akkoriban. Elindított egy olyan úton, amin lehetséges boldognak lenni.
Biszex vagyok. A múltban történt traumáim miatt és az iskolai zaklatás miatt probáltam meg. Nem sikerült.
17 éves voltam. Írtam egy búcsúlevelet. És utána megtettem de nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!