Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha elmegyek pszihológushoz és...

Ha elmegyek pszihológushoz és bevallom,hogy öngyilkossági gondolataim vannak,akkor kényszeríteni fognak h gyógyszert szedjek?

Figyelt kérdés
nagyon rosszul vagyok mostanában, elmennék szakemberhez, de semmiképp nem akarok gyógyszert szedni.
2023. jan. 30. 11:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Na fasza,akkor most mit csináljak 😅
2023. febr. 28. 00:48
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Hát ha nagyon akarsz akkor menj pszichológushoz de nagy csodára ne számíts,annyi lesz az egész hogy oda mész fel tesz pár kérdést aztán mehetsz amerre akarsz
2023. febr. 28. 08:12
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp se hallgass az utolsóra!
2023. febr. 28. 14:33
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagy nem jart eleteben pszichologusnal vagy az elso alkalom

Utan vissza se ment tobbet, mert a kis agyaban elhitette magaval, hogy ennek nincs ertelme.

Folyamatosan jarni kell, igen. Nem 1-2 alkalom utan, de lehet hogy meg 20 alkalom utan se lesz valtozas, mert ehhez rohadt sok ido kell.

2023. febr. 28. 14:38
 15/17 anonim ***** válasza:
14.: Kb. ugyanezt írtam le kétszer úgy, hogy két évig jártam én is terápiába kis szünettel hetente. A modok engem töröltek mindkét alkalommal...
2023. febr. 28. 14:51
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

12-esnek nincs tapasztalata vagy rossz és kevés tapasztalata van. Meg kell találni a megfelelő szakit. Pl Kaposváron nincsen rendes, a kórházban sem. Online-n találtam megoldást, egy csoportba belépve a magam speciális gondjával, amiről le akartak a kaposvári szakik beszélni... idővel pedig BP-re megyek majd diagnózisért, egy olyan helyre, ahol a magamfajta nem neurotipikus emberek tisztességes kezelést kaptak, kapnak. Semmi se egyszerű, de ha akarsz változni megteszed a szükséges lépéseket.

pl makacs vagyok, szeretek sok mindent magam megoldani, de elértem a saját határaimat, s el kellett fogadnom, kell segítséget kérnem.

Az első rendes szaki szeme kikerekedett, hogy milyen szinten ismerem önmagam és külső szemlélőként is tudok magamról beszélni, tudom az ok-okozatokat pszichológiai szemszögből is. Ezért volt egyszerű neki velem, első alkalomkor homlokához emelte a fejét és kikerekedett szemekkel annyit mondott: hogy a francba nem vették észre és miért nem értettek meg az előtte lévő szakik? Egyértelmű volt neki, hogy a problémák, amikre gyanakodtam azok tények, nyugodjak meg és segít.(ADD és intelligens autizmus)

"te nem lehetsz az." "intelligens vagy", "nem látszik rajtad"

és hasonlókat kaptam, majd a doki felvilágosította anyámat.

Doki a tényeket mondta én pedig élő példákkal, emlékekkel egészítettem ki a beszélgetés során.

Nehéz volt neki, nekem még nehezebb volt, amikor értelmes auti vagy/és AD(H)D -sokkal beszélgetve egyre jobban magamra ismertem történeteiken keresztül. Nehezen akartam elfogadni, de valahol megnyugvás volt, meg van fejtve az énem/személyiségem 100%-a.

Nekem a depresszióm abból eredt, hogy környezetem nem ért meg igazán, régen abszolúte nem értettek. Az életemet magam köré kezdtem kiépíteni és minden problémám fokozatosan megszűnt. Lelkitől a testi tünetekig.

A depresszió és öngyilkossági hajlam okait, gyökereit szintén fel kell tárni. Sokaknak nem megy önmagát feltárni és kérdezgetni, nos a pszichológus ezt csinálja. Nekem meg csak rendes szaki kellett, aki képes befogadni a teljes tényszerű képet önmagamról.

Merj lépni, keress megoldást, nézz szembe önmagaddal és másokkal szükség esetén. Végül jól fogsz kijönni és felszabadult lélekkel boldog leszel.

2023. márc. 17. 12:03
 17/17 anonim ***** válasza:
16.: Basszus, te én lennél? Szóról szóra az én esetemet írtad le, én is Tolnát-Baranyát bejártam, mire normális szakemberhez kerültem, 1-2 embert leszámítva mind sarlatánkodott csak velem. Hogy mennyi pénz ment el rájuk, jobb bele sem gondolni. Én is rajta vagyok a spektrumon, a mostani dokinő kvázi a fejét fogta, hogy nem esett le még senkinek sem. Az biztos, hogy a hajam tépem én is az ilyen, jaj, hát nem is látszik rajtad, jaj, te tuti nem lehetsz az, jaj, csak bebeszéled magadnak baromságoktól. Én is hihetetlen pontosan ismerem magam, ki tudom elemezni, és nekem sem esik nehezemre objektívnek maradni akkor sem, ha rólam van szó. Hiába nem mondaná meg rólam senki, teljesen máshogy vagyok huzalozva, mint a többi ember.
2023. márc. 24. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!