Ha elmegyek pszihológushoz és bevallom,hogy öngyilkossági gondolataim vannak,akkor kényszeríteni fognak h gyógyszert szedjek?
12-es vagy nem jart eleteben pszichologusnal vagy az elso alkalom
Utan vissza se ment tobbet, mert a kis agyaban elhitette magaval, hogy ennek nincs ertelme.
Folyamatosan jarni kell, igen. Nem 1-2 alkalom utan, de lehet hogy meg 20 alkalom utan se lesz valtozas, mert ehhez rohadt sok ido kell.
12-esnek nincs tapasztalata vagy rossz és kevés tapasztalata van. Meg kell találni a megfelelő szakit. Pl Kaposváron nincsen rendes, a kórházban sem. Online-n találtam megoldást, egy csoportba belépve a magam speciális gondjával, amiről le akartak a kaposvári szakik beszélni... idővel pedig BP-re megyek majd diagnózisért, egy olyan helyre, ahol a magamfajta nem neurotipikus emberek tisztességes kezelést kaptak, kapnak. Semmi se egyszerű, de ha akarsz változni megteszed a szükséges lépéseket.
pl makacs vagyok, szeretek sok mindent magam megoldani, de elértem a saját határaimat, s el kellett fogadnom, kell segítséget kérnem.
Az első rendes szaki szeme kikerekedett, hogy milyen szinten ismerem önmagam és külső szemlélőként is tudok magamról beszélni, tudom az ok-okozatokat pszichológiai szemszögből is. Ezért volt egyszerű neki velem, első alkalomkor homlokához emelte a fejét és kikerekedett szemekkel annyit mondott: hogy a francba nem vették észre és miért nem értettek meg az előtte lévő szakik? Egyértelmű volt neki, hogy a problémák, amikre gyanakodtam azok tények, nyugodjak meg és segít.(ADD és intelligens autizmus)
"te nem lehetsz az." "intelligens vagy", "nem látszik rajtad"
és hasonlókat kaptam, majd a doki felvilágosította anyámat.
Doki a tényeket mondta én pedig élő példákkal, emlékekkel egészítettem ki a beszélgetés során.
Nehéz volt neki, nekem még nehezebb volt, amikor értelmes auti vagy/és AD(H)D -sokkal beszélgetve egyre jobban magamra ismertem történeteiken keresztül. Nehezen akartam elfogadni, de valahol megnyugvás volt, meg van fejtve az énem/személyiségem 100%-a.
Nekem a depresszióm abból eredt, hogy környezetem nem ért meg igazán, régen abszolúte nem értettek. Az életemet magam köré kezdtem kiépíteni és minden problémám fokozatosan megszűnt. Lelkitől a testi tünetekig.
A depresszió és öngyilkossági hajlam okait, gyökereit szintén fel kell tárni. Sokaknak nem megy önmagát feltárni és kérdezgetni, nos a pszichológus ezt csinálja. Nekem meg csak rendes szaki kellett, aki képes befogadni a teljes tényszerű képet önmagamról.
Merj lépni, keress megoldást, nézz szembe önmagaddal és másokkal szükség esetén. Végül jól fogsz kijönni és felszabadult lélekkel boldog leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!