Hallottatok már olyan esetről, hogy a terapeuta beleszeret vagy kikezdett a pácienssel?
Haverom (harmincas évei végén járt, és akkor még szexmunkásként dolgozott) öngyilkossági kísérlet után került egy ötven körüli férfi pszichológushoz, aki mindjárt az első alkalommal tegeződést ajánlott és flörtölgetni kezdett vele. A lány röhögve mesélte, mi volt, "hátha tudnék tőle kölcsönkérni", de nem volt hülye, másodszor már nem ment el hozzá.
Szigeti Ildikó ír arról, hogy nem egy pszichológus dugja a klienseit, persze pásztoróradíjért, de ez nem beleszeretés, csak kihasználás.
6# Ez úgy van, ahogy írtad a terapeuta is ember és nagyon kevesen tudják kezelni. Azt sem tudom, hogy lehet-e. Hiszen az érzéseket maximum elfojtani lehet, hiába tudja mindkét fél, hogy számára előnytelen vagy szakmailag etikátlan, van mikor az érzelem mindent felülír. Ahogy írta a 3# válaszoló, talán még a legelfogadhatóbb, ha kölcsönös, akkor tiszta lappal egyenrangú kapcsolatba lépni. Nem egy páciens lett már terapeuta feleség, amiről csak én hallottam.
4# Aki kihasználja a sebezhetőségét és csak szexuális célokra használja a pácienst óradijért az rosszabb, mint egy prosti a legalja.
Szerintem is süketduma az, hogy a terapeuta nem szerethet bele a páciensébe.
A vonzalom már eleve adott, ha egy gyönyörű, okos nő keresi fel a terapeutát. Idővel (évek után) kialakulhat közöttük a kötődés, és kiprovokálódhatnak mélyebb érzelmek. Egy jó terapeuta ezzel természetesen soha nem él vissza, inkább megszakítja a kezelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!