Mi a külömbség a pszichológus, a szakpszichológus és a terapeuta között?
Pszichológus- 5 évet végzett személyiségzavarokat, mentális betegségeket nem kezelhet. Módszerspecifikus végzettséggel bírhat, pl. lehet családterapeuta, aki családoknak segít.
Klinikai szakpszichológus: Mentális betegeket, személyiségzavarokat is kezel.
Terapeuta: a legmagasabb szint, terápiát végez ment. betegeken.
Szakpszichológusból amúgy még van egészségpszichológiai, pedagógiai, tanácsadói, szexuál, neuro.
Ezekből az egészség, a klinikai és a neuro végezhet el a későbbiekben pszichoterapeuta képzést is, a többi nem.
Engem átb.asztak, gimiben érdeklődtem a pszichológia szak iránt, aztán azt mondták többen id, hogy nem 5 év a tanulás, hanem azután még kötelezően menni kell továbbképzésekre, hogy el tudjak helyezkedni és akkor sem egyből magán praxisban.
Aztán ugye itt is írjatok, hogy ez nem igaz és én is most egy olyan pszichológushoz járok tanácsadásra, aki 2021-ben végezte el a mestert. Igen, ő nem tart terápiát de nekem az nem is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!