Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyire jó egy pszichológus...

Mennyire jó egy pszichológus részéről ha olyasmire akarja ràvenni a pàcienst amire az még nem àll készen? Mit tanàcsolnàtok az adott baràtnak?

Figyelt kérdés

Pl.ràakarja venni valami új dologra,az illettő introvertàlt és nem biztos hogy jó ötlet,hogy pl.kórusba jàrjon ha nem szeret szerepelni és nem tudja hogy fogadnàk ott.Meg az nem jó ha kényszerből,elvàràsból csinàl valaki valamit,lehet még jobban kiégne tőle az illető.Ez a pszichológus részéről inkàbb bizonyítàsi vàgy,gyors sikert szeretne.De mindenki màs ritmusban fejlődik és azt figyelembe kellene venni.

Mikor én jàrtam beszélgetésekre nem csinàltam mindent úgy ahogy ő javasolta,megcsinaltam a feladatokat az segitett.De programokra nem mentem el akkor és oda amikor ő javasolta.Nem voltam kesz rà,akkor nem azt igényeltem.Viszont a beszélgetések hatàsàra növekedett a belső erőm és ez az ami segített.Később a sajàt ritmusomban kezdtem el dolgokat csinàlni volt amit előbb,volt amit később,volt amit soha.Megtanultam szelektiv lenni.

2023. jan. 16. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
22%
Néha megkell törni a jeget, amit akár drasztikus módszerrel is el lehet érni... szóval nem hiszem hogy az ő bizonyítási vágya lenne nagy... kb tesz rá, és segíteni akar, de úgy nem lehet fejlődni ha 1 bizonyos dolgot mindig halogatsz, mert soha nem fog megtörténni... Akkor ne kórusba menj, hanem mondjuk moziba egyedül.
2023. jan. 16. 19:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Igaz az is egy opcio lenyeg kiprobalni magunkat olyan dologban ami nem megszokott viszont szivesen meg is csinaljuk.Szerintem a baratnom nem igazan tudja mit csinalna szivesen.
2023. jan. 16. 19:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első Danielle Steel könyvben amit olvastam is volt ilyen. Cím: Randevú a reménnyel. Parist is a pszichiátere (Amerikában a pszichiáter is beszélget) küldte a komfortzónáján kívülre. Megérte mert a sok komfortzóna elhagyás után a nő tényleg meggyógyult de ez hosszabb folyamat.

Az én pszichológusom ezt nem csinálta, tudta ő hogy elég sokszor el kellett hagynom a komfortzónám. Én kb. pár hónap alatt fejlődtem nagyot, első fél évben, utána nagyon kicsit, havi 1x jártam. 2,5 évig jártam.

2023. jan. 17. 04:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

"Néha megkell törni a jeget, amit akár drasztikus módszerrel is el lehet érni..."

Nem és nem. A terapeuta nem alkalmazhat agressziót, semmilyen körülmények között!

Kérdező, ha valamire "rá akar venni" a terapeuta, az már régen rossz, hiszen rajtad áll a döntés, hogy mennyire szeretnél nyitni. Ha nem megy még, akkor nem szabad erőltetni. Az a legjobb, ha ráérzel a saját tempódra, ritmusodra, ahogy te is fogalmaztál.

2023. jan. 17. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!