Pszichiáter vagy pszichológus aki tud segíteni? Esetleg további vizsgálatok? Sztori lent
Elég hosszú a történet, de próbálom a lényeget összeszedni.
Tavaly augusztusban kezdődött. Pánikrohamok, folytonos szorongás, félelem a betegségektől.
Háziorvosom több vizsgálatra is elküldött azóta. Nagyjából minden oké, a pajzsmirigy vérvételt kell ismételni mert ott volt egy érték ami magas volt (TRAK).
Egyébként alapbetegségem colitis ulzeroza, plusz nyitott cardia, rekeszsérv.
Ezek a rohamok már nem mindennaposak, van, hogy több hétig nincs is. Ami maradt a szorongás, mellkasi nyomás, gyomorideg. De igazából a semmitől. Ezért is gondolom, hogy inkább testi oka lehet. Amivel esetleg találtam összefüggést, gyakoribb a rosszullét mikor egyedül vagyok itthon a gyerekeimmel, valahogy a "nincs kire számítanom" érzés olyan rémisztő. Amúgy egy ilyen roham úgy néz ki, hogy felpörög a pulzusom , olykor 160-170ig is, és kb 5 perc után elkezd csökkenni. Mellette remegés, félelem, izzadás, mellkasszorítas. Már elég jól tudom kezelni, de valahogy jobban örülnék ha többet nem lenne, mindig félek mikor jön a következő.
Amilyen vizsgálatok voltak: Teljes vérkép, pajzsmirigy panel, hasi uh, gyomor és vastagbéltükrözés, szív uh, 24 órás holter ekg, ortopédiai vizsgálat.
Esetleg még valami amit érdemes lehet kizárni mint testi indok ezekre a tünetekre?
Gyógyszert nem igazán szeretnék szedni, mert még szoptatom a kisebbik fiamat és nem hinném, hogy szorongásoldót lehetne szedni így.
Nem tudom gyermekkori traumám van e, sokmindenre nem emlékszem a gyermekkoromból.
A citromfűteát kipróbálom. Van itthon b12 meg folát vitamin.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!