Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A barátaim gyógyszerellenesek,...

A barátaim gyógyszerellenesek, mit tegyek? Igazuk van? Depressziós vagyok

Figyelt kérdés
Nektek segített a gyógyszer?

2023. jan. 6. 18:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
A gyógyszerek jók. És mivel indokolták a barátaid, hogy a gyógyszer rossz?
2023. jan. 6. 18:40
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Nekem segített. Iszonyat káros ez a gyógyszerellenes hangulat a pszichiátriagyűlölőktől. Az orvosra hallgass, nem rájuk.
2023. jan. 6. 18:40
 3/11 A kérdező kommentje:
Függőséget okoznak és egészségtelenek a test számára. Ezek az érvek.
2023. jan. 6. 18:44
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Nekem segített az antidepresszáns. Most csökkentjük a dózist, lassan elhagyhatom.
2023. jan. 6. 18:54
 5/11 anonim ***** válasza:
45%
Nekem nyolcból egy se vált be.
2023. jan. 6. 19:17
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Nem okoz függőséget (az antidepresszáns semmiképpen, az antianxiolitikum tud, de azt meg csak az elején kell szedni, nem szeded addig, hogy kialakuljon). Amit most átélsz, sokkal egészségtelenebb a testednek, mint bármi, amit szednél rá. Orvosokra hallgass légyszi, ne a minden hülyeséget összeguglizó haverokra.
2023. jan. 7. 02:07
 7/11 Balogh Zsozsó ***** válasza:
75%
Teljesen egyet értek azokkal akik azt írták, hogy ha kell a gyógyszer jobb azt szedni, mint megbetegíteni magad a szorongás miatt. Szedd nyúgodtan.
2023. jan. 7. 09:26
 8/11 anonim ***** válasza:
82%
Nem ők szenvednek, hanem te. Vedd be, jobb lesz.
2023. jan. 7. 12:10
 9/11 anonim ***** válasza:
23%
Az mondjuk tény, hogy nem lehet az antidepresszánst hipp hopp letenni, kell 1-2 hónap fokozatos csökkentés az elvonási tünetek elkereüléséhez. Hogy ennyi függőség belefér-e neked azt te tudod mérlegelni. A nyugtatók viszont sokkal veszélyesebbek ilyen szempontból, de az teljesen más gyógyszerkategória.
2023. jan. 7. 12:41
 10/11 anonim ***** válasza:
78%

"Függőséget okoznak és egészségtelenek a test számára. Ezek az érvek."

Ok...és nekik van valamilyen mentális problémájuk,szedtek gyógyszert hosszabb távon?

Van igazság abban amit mondanak,csak hát kívülállóként mindig könnyű megoldani más problémáját.Ésszerűen használva próbáld ki a gyógyszereket,ha szükségesnek érzed/érzi az orvos.

Saját tapasztalatom az,hogy amikor pánikrohamom van(leggyakrabban éjszaka)akkor általában beveszek egy frontint,és segít lenyugodni,visszaaludni.De van,hogy hamar elmúlik,és nem kell gyógyszer.Nem vagyok függő,mellékhatást sem érzek.Arra azért figyelek,hogy ne minden nap vegyem be,meg kell tanulni legalább részben elviselni a rohamokat,rossz érzéseket,és akkor ki lehet hagyni egy-egy napot,vagy csak kisebb adagot bevenni,így nem alakul ki függőség.Persze millió fajta gyógyszer van,én most csak arról tudok nyilatkozni.

Sportba,munkába,bármilyen tevékenységbe való belemerülés segíthet elterelni a problémákról a figyelmet.

2023. jan. 7. 12:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!