Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkos gondolatokból van kiút?

Öngyilkos gondolatokból van kiút?

Figyelt kérdés

Ha már eljutottam arra a pontra, hogy az életet értelmetlennek érzem és örömet se okoznak a különböző tevékenységek lehet ebből kiút?

Mintha kiüresedett volna az élet.

Például most karácsonykor díszítettem a fát, láttam, hogy milyen szép lett de mégse éreztem semmi pozitívat csak azt, hogy nincs kedvem, felesleges az egész. Csak a családtagok kedvéért csináltam, hogy nekik ne rontsam a kedvüket.

Egész nap csak arra várok, hogy elteljen a nap. Ma is. Már azt érzem, hogy nem nekem való ez az élet be kellene fejezni, legalább nem szenvedjek tovább. Egész nap egyedül vagyok a gondolataimmal, nincs kivel beszélgetnem. Az öngyűlölettől se tudok szabadulni, nem tudom, hogy legyek olyan ember aki jó valamire, valakinek. Azt érzem, hogy őszintén soha nem szeretett senki se. Nem tudom, mit tegyek.

2023. jan. 3. 15:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%

Így van, 20-asra is hallgass!

Amit leírtam, kb. 11-12 ezer forintért meg tudod rendelni most, és egy hónapra elég. Ez kb. kétszerese annak, amit a pszichiátria kábítószereiért perkálnál. Adj neki egy esélyt. Mint mondtam, ezek sima táplálékkiegészítők, nem fognak ártani.

2023. jan. 3. 18:06
 22/30 anonim ***** válasza:

Egyessel nem értek egyet, ne tegyen be szomorú zenét, mert az csak növeli a szomorúságot, mert segít jobban beleélni magát a reménytelenségbe.

Hallgass vidám zenéket, vagy olyan zenéket, amik egyszerűen csak zenei aláfestések játékokhoz, vagy filmekhez. De ne szomorú legyen.

2023. jan. 3. 18:35
 23/30 anonim ***** válasza:
24-es, ne süllyedj le te is. :D
2023. jan. 3. 18:49
 24/30 anonim ***** válasza:
Ne igyál, ne drogozz, szerintem te egy jó úton indultál el, mikor azt mondtad segítséget kérsz. Komolyan kell venni amit érzel.
2023. jan. 3. 20:37
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Éreztem hasonlóan nem is olyan régen. Ma már egyetemen tanulok, egész jól megy, sok barátom van, sokat találkozunk sulin kívül is. Azt mondják, én vagyok a lelke a csapatnak, mindig meg tudom nevettetni őket, és hiányzom nekik, ha valamiért nem tudok bemenni az egyetemre pár napig. Lettek új hobbijaim, kevés az üres percem. Rengeteget változtam én is és a környezetem is, mindkettőt szükségesnek éreztem ahhoz, hogy jobban legyek.

Az élet hullámvasút. Van, hogy nagyon jó, van, hogy nagyon rossz.

2023. jan. 3. 20:54
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Pszichiáterhez menj. Hülyeség az,hogy leszedálnak se engem sem a többi pácienst akivel beszéltem nem szedáltak le...Sőt nagyon kedvesek.Pánikbeteget is félév után leszedett az orvos a gyógyszerről,mert működött nála a gyógyszer és a pszichoterápia és már nem látta szükségesnek. Tehát nem kell életed végéig gyógyszert szedni max ha egy gyógyszerautomata orvoshoz mész,de azt úgyis észreveszed.

Ne hallgass olyanokra akik lehúzzák a pszichiátriát,hogy jaj függőség jaj szedáció. Ez nem igaz engem is ezzel paráztattak meg ajánlották a teákat meg minden sz*rt,de örülök,hogy elmentem bánom is nem mentem előbb kevesebbet szenvedtem volna. Búra alapítvány oldalán hasonló emberek vannak ott is tudsz olvasgatni látni mások tapasztalatait stb.

2023. jan. 3. 22:12
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, amit te is megtehetsz: mosolyogj minél többet, ha másért nem, azért, hogy figyeld a hatást.

Bemész a boltba, felszállsz a buszra stb, mosolyogj (persze ne tolakvóan, csak mondjuk a szád szegletéből), meglátod, rengetegen fognak visszamosolyogni. A pozitív visszajelzés, pedig nagyon sokat javít a közérzeteden, nálam sokszor bejött, mikor szar kedvem volt.

Ez egy érdekes kölcsönhatás, érdemes kipróbálni.

Fordulj természetesen orvoshoz is, szerintem a körzeti biztos tud tippet adni, kihez fordulj. Ne add fel, ki lehet egyenesíteni a dolgaidat.

2023. jan. 3. 22:29
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

Menj el dolgozni, keresd a pénzt-költsd a pénzt. Jönni fog a boldogság. Na nem azért mert a pénz boldogít hanem az elvégzett munkád gyümölcse az ami jól fog esni.

Az otthon ülésbe és unatkozásba bármely más ember is belekattanna (lásd a koronavírusos lezárások), kivéve az extrém introvertáltak. Kaland, játék, kockázat kell neked, hogy ne egy élőhalottnak érezd magad.

2023. jan. 5. 16:53
 29/30 anonim ***** válasza:
Jusson eszedbe, hogy Istennek van valami célja veled (még akkor is, ha egyelőre fogalmad sincs, hogy mi lehet az), ezért megharagudna rád, ha öngyilkos lennél, így a halálod után szenvednél.
2023. jan. 7. 20:45
 30/30 anonim ***** válasza:
-Ha megtalálnád az élet értelmét,és azt jónak,kívánatosnak találnád,biztos élni akarnál.Az élet értelme:egy szerető, igaz, kedves, romolhatatlan, örök,hatalmas, a nyomorulthoz együttérzéssel lehajló, irgalmas Személy örök társasága. Vele lenni örökre. Ő az ÚR JÉZUS KRISZTUS. Meg tudod szólítani imádságban,egyszerűen elmondani mindent,és kérni,segítsen rajtad, hogy az Övé légy örökre.Kérdd,hogy bízhass Benne. Biztos meghallgat.Mert Jó.Rajtam is segített, pedig úgy gondolom, hogy nálad is nagyobb bajban voltam. Rajtad is biztosan segít az áldott Orvos,csak kérd, hogy segítsen.
2023. aug. 30. 04:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!