Jópár éve tapasztalom a skizofrénia tüneteit, utána is jártam a dolognak, olvastam róla amit csak lehet, de orvoshoz nem szeretnék fordulni vele, mert egyrészt nem akarom hogy zárt osztályon kezeljenek, másrészt szégyennek érzem ezt az egészet. És volt már pár ember akinek feltűnt hogy néha nem én vagyok én. Olyankor kényelmetlen hazudnom, de mást nem tudok tenni...
Gyógyszer nélkül is kezelhető a dolog?
Tudom nem orvosok vannak itt, csak szimplán érdekel a vélemény külső szemlélők részéről.
22 éves lány a kérdező. Illetve nem ártottam még senkinek sem én, sem a másik.
És van esélyem így barátokat szerezni egyáltalán, vagy mondjak le róluk?
#10 nem, mert az orvosi jelentése az pontosan megvan ezeknek adva csak éppen változik időnként. Szóval itt érdemes követni a friss verziót. Más mentális betegségeknél/zavaroknál is ez van.
2022. dec. 23. 23:55
12/20 anonim válasza:
#11 Így igaz.
2022. dec. 24. 00:00
13/20 anonim válasza:
Ez nem skizofrénia. Annak a tünetei általában téveszmék, hallucinációk. Nekem például még a mozgásom is ügyetlen miatta. 14 hónapig hittem hogy terhes lehetek, tiszta stressz voltam miatta, állandóan teszteket csináltam, hiába volt mind negatív. Sokszor azt hiszem, hogy a tv-ben is rejtett kamera van, biztos belerakták a kínaiak, szóval letakarom mindig.
Amiről te beszélsz az disszociatív személyiségzavar, de így leírás alapján kétlem hogy az lenne a probléma. Tudnál esetleg részletesebben írni róla? Mit jelent az hogy néha nem te vagy te?
2022. dec. 24. 11:10
14/20 anonim válasza:
Nem kétlem hogy te jobban ismered a saját betegségedet, de ez valóban inkább tűnik disszociatív személyiségzavarnak, mintsem skizofréniának.
Azt javaslom hogy keress fel egy szakembert, nem hinném hogy egyből zárt osztályra küldenének, plusz célszerűbb egy rendes diagnózist felállítani, mint neten olvasgatni és öndiagnosztizálni magad.
2022. dec. 24. 13:22
15/20 anonim válasza:
Ott van a bibi, hogy a skizofrénia egész más, a disszociatív meg olyan ritka mint a fehér holló, és a két (három, négy stb.) személyiségnek fogalma sincs a másik létezéséről. Kicsit olvasgass még.
2022. dec. 26. 17:48
16/20 anonim válasza:
Pedig nekem több disszociatív barátom tud az összes személyiségéről. Jó nem mind mert volt olyan hogy nekem kellett szólni :D De az ritka 10-ből egy ha van.
2022. dec. 31. 09:13
17/20 anonim válasza:
Ezek a te disszociatív barátaid tiktokon öndiagnosztizálták magukat vagy klinikailag igazoltan azok? Csak mert egy olyan betegségről beszélünk, ami ritka mint a fehér holló, ami miatt önmagában az hogy neked több is van, kételkedésre adhat okot.
2022. dec. 31. 09:15
18/20 anonim válasza:
Nem szándékoztam okot adni kétkedésre.
2023. jan. 2. 12:50
19/20 anonim válasza:
Figyi, én éreztem magammal kapcsolatban hogy nem minden oké. Kiderült hogy Bipoláris zavarom van, azóta gyógyszert szedek rá és viszonylag tünetmentes életet élek. Szerintem megéri szakemberhez fordulni, mégis csak a te életedről van szó, nyilván neked is az a legjobb ha ha jól érzed magad, ha pedig ehhez orvoshoz kell járni, szerintem az egy olyam kompromisszum, amit érdemes bevállalni, és egyébként nem szégyen, nagyon sokan küzdenek hasonló betegséggel.
2023. jan. 9. 20:52
20/20 anonim válasza:
Nem tudják mérni ezt, ha azt mondod valami nem oké mentálisan, mindjárt meg is mondják hogy hánypoláris zavarod van kapsz valami agyzsibbasztót ami ki tudja milyen káros, pedig semmi bajod nem volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!