Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Németországban skizofrénként,...

Németországban skizofrénként, hogyan?

Figyelt kérdés
Szóval skizofrén vagyok de gyógyszer szedés mellett nincs különösebb bajom. Németországba szeretnék dolgozni, de nem biztos 3 havonta haza tudok jutni Magyarországra. Ezért az a kérdés merült fel bennem hogy alap nyelvtudással hogyan tudnék ottkint magamnak gyógyszer feliratni? Arra is gondoltam iratok egy levelet németül amin leírom mi a bajom milyen gyógyszer kell és odaadom az orvosnak, szerintetek ez mennyire járható? Mert ha elkezd kérdezgetni lehet nem tudok rá válaszolni. Valami tipp?

2021. aug. 16. 16:41
 1/4 AngelApp2020 válasza:
45%

Kommunikációhoz vannak appok, kicsit nehéz lesz, esetenként vicces, ha nem jól fordít... Tudod, amikor belebeszélsz a mikrofonba pl magyarul és elmondja németül...

A levél jó ötlet, viszont a kérdésekhez lehet nem lenne rossz mégis csak alkalmazással válaszolni :)

Csak tipp!..

2021. aug. 16. 17:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért ehhez egy app kevés lesz. Hogyan? Besétál egy pszichiáterhez, és egy app segítségével elmutogatja neki, hogy "szia skizofrén vagyok, légyszi ezt és ezt a gyógyszert írd fel!"? És majd az orvos erre azt mondja, hogy jaaa rendben, már írom is. Nyilván...

Szerintem kérdezd meg az orvosodat, hogy mi a járható útja ennek. Esetleg az orvosi papírjaid, szakvélemények, diagnózis, hivatalos úton történő németre fordítása, vagy ilyesmi.

2021. aug. 16. 19:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát igen 2 tes jól leírtad hogy ez igy valószínűleg nem fog menni, majd beszélek akkor a pszichiáterrel ö mit javasol.
2021. aug. 16. 19:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Bárhol is fogsz dolgozni Németországon belül, ott tartozni fogsz egy háziorvoshoz.

Kimész, elballagsz a háziorvoshoz, elmondod hogy skizofrén vagy, ezt és ezt a gyógyszert szeded és majd ő vagy felírja neked (ha lehet), ha pedig nem, akkor beutal egy pszichiáterhez. De egyébként az is járható út, hogy ott kint keresel egy magánpszichiátert, kérsz egy időpontot, elmész, és megmutatod mit szedsz és hogy ezt szeretnéd bizonyos időközönként feliratni. De ez esetben ez fizetős lesz valószínű, mármint az időközi gyógyszerfelírás.

Mivel 10 éve Ausztriában élek és folyékony a nyelvtudásom, nekem ezzel probléma nem lenne, a nyelv részével. Viszont átérzem a helyzeted, ugyanis mikor kikerültem 0 német tudásom volt kb, csak az angol ment.

Én azt csinálnám, hogy iratnék a pszichiáteremmel egy levelet, hogy a páciensemnek ez és ez a betegsége van, ez és ez a terápia van folyamatban ezzel vagy ezekkel a gyógyszerekkel és szíveskedjen ezeket felírni neki. Ez most hülyén megfogalmazva, de ő biztos meg tudja, pláne szaknyelven. Rá az orvosi pecsét. Aztán szépen felmész a fordit.hu oldalra, lefordíttatod egy normális fordítóval, aki mondjuk ismeri is az orvosi kifejezéseket németül is (mert mondjuk kint kórházban dolgozott 20 évet). Nem barátnőnek szólunk, nem jól beszélő ismerősnek, hanem megfelelő szakembert keresünk erre a feladatra. Aztán szépen átadod ezt a levelet a kinti pszichiáternek. Ha esetleg van olyan aki elkísér és pár szót tud makogni az még jobb.

2021. aug. 23. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!