Skizofrénként mindenképp orvoshoz kell fordulni?
Jópár éve tapasztalom a skizofrénia tüneteit, utána is jártam a dolognak, olvastam róla amit csak lehet, de orvoshoz nem szeretnék fordulni vele, mert egyrészt nem akarom hogy zárt osztályon kezeljenek, másrészt szégyennek érzem ezt az egészet. És volt már pár ember akinek feltűnt hogy néha nem én vagyok én. Olyankor kényelmetlen hazudnom, de mást nem tudok tenni...
Gyógyszer nélkül is kezelhető a dolog?
Tudom nem orvosok vannak itt, csak szimplán érdekel a vélemény külső szemlélők részéről.
22 éves lány a kérdező. Illetve nem ártottam még senkinek sem én, sem a másik.
És van esélyem így barátokat szerezni egyáltalán, vagy mondjak le róluk?
Hú nekem úgy tűnik nem vagy annyira otthon a dologban, mert szerintem te arra gondolsz, hogy több személyisége van valakinek, de a skizofrénia az nem ez (bár lehet régebben mások voltak a címkék).
Amúgy a skizofrének jellemzően nem erőszakosak. Nekem van ilyen ismerősöm és tök fura, de ha zártosztályra kerül az inkább akkor van, amikor nagyon jól érzi magát.
Ami nehéz az egy munkahely megtartása neki. A legtöbb nem neurotipikusnak a pénz a fő baja. Mert a társadalom nem igazán ránk van szabva. Hülyén hangzik, de a gyógyszer is sokszor a pénz szerzéshez miatt kell.
És lehetnek barátaid nyugi.
#4 megtisztelő a kommented, igazán nem kértem hogy hazugnak nevezz. Ezek szerint mégis vannak itt orvosok. Elnézést a tudtlanságom miatt a saját betegségemről. Te BIZTOSAN jobban tudod nálam.
Köszönöm az eddigi kommenteket, de elég is lesz.
Tényleg nem a skizofrénia tünetei kérdező..
Orvos nem vagyok de szakértő... na, nyolcadik diagnózis után beletanulgat az ember, meg a huszadik hatóanyag után😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!