Melyik a jobb a börtön vagy az öngyilkosság?
Szia!
Nem tudom, ez a te esetedben mennyire releváns, de nekem például sokat segített, hogy kimozdultam a környezetemből. Azelőtt napi szinten szorongtam és öngyilkos gondolataim voltak, aztán most az egyetem miatt fel kellett jönnöm az egyetemi városba. Az első hónapban olyan voltam, mint akit kicseréltek, folyamatosan vidám voltam. Aztán persze adaptálódtam, de még így is jobb a mentális állapotom, mint otthon volt.
De azt hozzá tenném, hogy sajnos, ahogy közeledik az a pont, hogy újra hazaköltözzek, úgy néha-néha megjelennek az negatív gondolatok.
Szóval lényegében azt akartam mondani, hogy ha van rá lehetőséged, akkor sokat tud segíteni, ha kimozdulsz a környezetedből. Ha meg nincs, akkor apró változtatásokat is be tudsz vezetni, amik talán segíthetnek a mentális állapotodon.
Amúgy tényleg sokkal egyszerűbb lenne akár konkrét tanácsokat adni, ha tudnánk, hogy milyen korlátoltságokra gondolsz pontosan?
Minden esetre én se a börtönt, se az öngyilkosságot nem tartom jó ötletnek. Az előbbi egy jó időre megfosztana a változás legapróbb lehetőségétől is, nem beszélve arról, hogy milyen romboló közeg lehet odabent. Az utóbbi meg túl végleges, konkrétan itt elvágod a lehetőségét annak, hogy egyszer boldog lehess, valamint a fájdalmad nem fog megszűnni, csak átadod másoknak.
A börtön és az öngyilkosság majdnem ugyanaz.. Véletlenül se!
Szegénykém 18 évesen nem szabadna így gondolkoznod. Tény, hogy nem vagyunk valami jó társadalom, de vannak ennél sokkal rosszabb helyzetben lévő társadalmak is.
Nem tudom tanulsz-e még vagy sem, de neked 18 évesen nagyon is jó lehetőségeid vannak. A legegyszerűbb példa erre az, hogy még ha nem is tanulsz valamilyen okból kifolyólag, egyelőre akkor is el tudsz menni gyárba dolgozni. 25 alatti vagy, akárcsak én,tehát adóznod sem kell. 2 műszakban dolgozom gyárban és 300k a nettó fizetésem túlóra nélkül. Nyilván nem szakad rám az ATM, de egyedül élek és fent tudom tartani magam ebből a fizetésből. (Ha mentális gondod van, akkor pedig keress fel orvost első körben.)
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!