Alkoholisták, ti hogy szoktatok le? Mi volt a módszeretek? Vagy gyógyszerrel? Legyszives komoly válaszokat adjatok.
9
"Te nem ittál töményet, és sok ideig sem ittál te nem voltál alkoholista. És elvonási tüneteid voltak? Mitől? Úgy gondolom h itt te írsz hülyeségeket."
Bocsáss meg, hogy jobban tudom, hogy kőkeményen alkoholista voltam (vagyok, mert már annak számítok életem végéig, csak legfeljebb nem iszom). Egyébként ittam töményet, csak nem úgy nézett ki a dolog, hogy rögtön vodkával kezdtem. Eleinte csak sört ittam (keveset, aztán többet), aztán bort (keveset, aztán többet) és végül jött a tömény, de azt azért nő létemre annyira nem bírtam. De fogyott azért az is rendesen.
Elvonási tüneteim voltak, mert - MOST FIGYELJ - nem ittam alkoholt pár napig. Aztán amikor ittam újra, akkor elmúltak. Akkor kezdtem nagy nehezen rájönni (és még csak nem is magamtól, hanem párom mondta), hogy itt nagyon nagy gondok vannak. És akkor egy évvel később feküdtem be pszichiátriára és ott hagytam el a piát.
Felelőtlen, buta dolgot javasolsz. Nem lehet a piáról úgy leállni, hogy fogod magad oszt' nem iszol. Teljesen egyértelmű, hogy el kell menni orvoshoz, lehetőleg addiktológushoz és alaposan átbeszélni, hogy mi a teendő.
Kérdező! Nem egyformák az elvonási tünetek, valakinél remegés, hányás, izzadás is lehet./ nálam egyensúlyzavart, és szédülést okoz mind a mai napig/ És mint írtam 15 évig napi rendszerességgel ittam szintén 2 liter bort, a rosszabb fajtából. (tudom h bármikor visszaeshetek mert még csak bő 3 hónapja nem iszom) Azt nem írtad hogy otthon egyedül /mint pl én/ vagy haverokkal, bárba, kocsmába iszol mert ott könnyebben gurul az ital.
Ha kibírtad 3 hónapig akkor kellet volna megerőltetni magad "hogy ha idáig kibírtam bírni fogom tovább is" Ha másnem a családodért, de legfőképp magadért hagyd abba. Menj kérlek el egy pszichiáterhez, vázold fel a történetedet, és felír neked gyógyszert ami az elvonási tüneteket enyhíti.
Hiába szedsz vitamint, nem tudja a szervezeted hasznosítani ezáltal könnyebben kapsz el bármilyen vírust. Labor májfunkcióra volt? Milyen értékekkel? Olvass utána elrettentésként, hogy mit okozhat ez a sz@r. Gondolom nem szeretnél megvakulni, és agyilag sem szeretnél zokni lenni. Én drukkolok neked, és magamnak is. Gondolom nem fixa ideád befeküdni egy elvonóra, mert ott sem tudják az agyadat átmosni. Ezt neked kell fejben eldönteni. És igen is ez csak úgy működik h egyik napról a másikra leteszed, és 2 hetente elmész az orvoshoz vagy ahogy ő mondja.
A 6-ossal meg ne foglalkozz, saját magának mondd ellent, és az én kommentemet sem tudta felfogni, miszerint ezt csak egyik napról a másikra lehet abbahagyni. Hisz nem hinném h a kórházba mikor bent volt reggel egy 3centes vodkával ébresztették, és folyamatosan csökkentették az adagot. Tehát ő is egyik napról a másikra tette le.
Én drukkolok neked h sikerülni fog.
Bocsi egy kicsit hosszú lett. Majd írj a fejleményekről.
13
Én vagyok a 6, 8, 11, 12. Jópofa vagy, nyilván nem adtak vodkát. :) Írtam, hogy gyógyszert kaptam. Ez a bevett szokás, így szokták csinálni.
(Mellesleg jegyzem meg, hogy hallottam olyanról, hogy nagyon súlyos alkoholistáknak igenis, hogy bent a kórházban adnak minimális mennyiségű alkoholt, hogy kibírják az elvonást. Erről ennyit.)
15
Akkor sem lesz a tiéd az utolsó szó, kisanyám. :))
Felelőtlen, buta tanácsokat osztogatni azt tudsz.
Fogd már fel, hogy aki keményen piál, annak az a megoldás, hogy elmegy dokihoz vagy kórházba. Addiktológia vagy pszichiátria. Érthető?
16! te tényleg idióta vagy, 🤣 leírtam h menjen orvoshoz. Komolyan mondom neked elkellene tiplizned egy neurológushoz, mert súlyos problémáid vannak az agyaddal. Olvass, és értelmezz! Vagy esetleg irány vissza az általános iskola kb 3. osztályába, ott már tanulnak szövegértést.
"kisanyám" 🤣
Az egy hülyeség, hogy egyedül senki nem tudja letenni, csak elveszitek az életkedvét. Beleültetitek, hogy egy akkora feladat, hogy inkább neki sem áll. Elhatározás kérdése!
Fiatal korban kezdtem a karriert. Minden hétvégén buli, részegedés. Egy idő után már minden pénteken, szombaton részegedés. Csak a hétvégéket vártam, hogy igyunk a haverokkal. Aztán rájöttem, hogy nem kell erre várni, hát tudok én inni egyedül is.
Akkor kezdődött az, hogy szinte minden este megittam 4 doboz sört.
Ez utána átváltozott arra, hogy már minden este 6 doboz sör fogyott el.
A végén éveken keresztül minden este megittam vagy 2 üveg bort, vagy 7-8 doboz sört. Ültem este a számítógép előtt, nyomkodtam a facebookot, zenét hallgattam, ittam.
Nekem fel sem tűnt, hogy bármi probléma lenne, úgy voltam vele, hogy én így lazítok este és kész.
Egyik nap (pontosan emlékszem már délután fél 5 volt) ültem otthon, agyaltam, hogy na indulni kell a boltba piáért estére.. akkor esett le, hogy aznap még nem is ettem. Akkor jöttem rá, hogy már inkább innék mint ennék.
Átmentem a boltba, megittam a napi adagot este, és másnap délelőtt, amikor másnaposan ültem a melóban, kijelentettem, hogy ma én nem iszom. Este hazamegyek, lefekszem, nézem a tv-t mint egy normális ember, és alszom.
Az az este rettentő nehéz volt, alig tudtam megállni, hogy elmenjek piát venni.
Másnap reggel amikor teljesen józan fejjel ébredtem, elkezdett működni az agyam, és rendesen leba..tam magam. "Hogy napi 2 üveg bort megiszol te barom, ez nem normális! Meg fogsz dögleni!"
Rájöttem, hogy nem kell otthon ülni a számítógép előtt, és akkor egyáltalán nem hiányzik a pia.
Inkább elmentem egy nagyot sétálni esténként a kutyával.
Elkezdett érdekelni a bringázás, motorozás amik addig rohadtul nem, és most azok kötik le a szabadidőm.
Azóta sem ittam, és jól vagyok. Sőt, sokkal jobban, boldogabban.
Bocs, ha hosszú lett, de ez a lényeg: Felismerés, elhatározottság.
Azzal nem jutsz előre, ha csak szomorkodsz, hogy "jaj, tenni kéne valamit".
Kérdező: Te hogy vagy?
19-es a Te történeted sem egyszerű, és gratulálok Neked! 👍 Nálam ugyanez a szitu volt. Ebből sejthető h melyik válaszadó is voltam. Hiába mondtam hogy nem igazán érdekel ha lepontoz "valaki", de nem nyugszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!