Nagyon megromlott a koncentrciós képességem,mitévő legyek?
Sziasztok
30F vagyok. az elmúlt 1,5-2 évben drasztikusan romlott a rövid távú memoriám és a koncentrációs képességem.
Pl meló közben van hogy kell valami az autóból ki megyek de már nem tudom vagy nagyon nehezen jut eszembe miért mentem ki.
Olvasáskor is pár oldal után egyszerűen nem tudom értelmezni a szöveget olvasom de mintha idegen nyelv lenne :(
Voltam dokinál de majdnem ki nevetett hogy ennyi évesen nem szabad ilyen problémám legyen.
jelzem sohasem cigiztem, túlzott alkohol fogyasztás talán egyszer az évben, másképp nyáron sör.
Szressz van az életemben, de viszonylag kontrol alatt tartom és nem idegeskedek minden miatt. Bár ha néha betelik a pohár akkor iszonyatosan dűhbe gurulok törni zuzni tudnék.. sokszor nem ismerek magamra
Valószínű a következő lépés a pszichológus felé lesz, de szeretnék valami mást előtte meg probálni.
Vitamin vagy valami más?
A memóriaprobléma mögött sok minden lehet, pl. gondolom, hogy a doktor is említette, hogy pl. rossz alvás, stresszes életvitel, esetleg valamilyen trauma. Lehet, hogy az ingerlékenységed is ezzel van kapcsolatban. Ha be tudod azonosítani az okot, akkor lehet, hogy Te magad is tudsz tenni ellene (pl. rendesen aludni, csökkenteni a stresszt stb.).
Ha viszont azt tapasztalod, hogy a feledékenységed és az indulatkezelési problémád súlyosbodik, akkor érdemes lenne pszichiáterhez vagy neurológushoz fordulni, ui. az ilyesféle tüneteknek szervi oka is lehet, amit megfelelő vizsgálatokkal (CT, MMR, stb.) lehet megerősíteni vagy kizárni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!