Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lesz valami bajom ha hirtelen...

Lesz valami bajom ha hirtelen abbahagyom a xanax szedését? Már a durva elvonási tüneteken kívül

Figyelt kérdés

Régóta szedem, nagyjából 0,5-1 mg között naponta. Nem tesz jót, leszedál, csak mérges leszek tőle, viszont jól elaltat. A családból többen is szedik alváshoz…

Most úgy alakult hogy valószínű nem fogom tudni beszerezni, mert nincs a közelben a pszichiáter.

Elgondolkoztam hogy kipróbálhatnám hogy magamtól leteszem most így hirtelen… évek óta nem tudok nélküle elaludni

Jó ötlet, vagy bele fogok halni a pánikrohamba?

2022. dec. 7. 15:25
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
4%
Pánikrohamba nem lehet belehalni.
2022. dec. 7. 15:45
 2/36 anonim ***** válasza:
35%
Te tudod, de a hirtelen abbahagyásnál nagyon kemények az elvonási tünetek. Belehalni természetesen nem fogsz, de megbánod. Most estem át egy ilyen buta ötleten, pedig csak 2-3 hónapot szedtem 0,5mg-t.
2022. dec. 7. 16:07
 3/36 anonim ***** válasza:
45%

Nem mindenki egyforma, fórumon olvastam, akinek pár nap erős szorongáson kívül nem volt semmi utána.

Pánikroham, szorongás, verejtékezés, szédülés ilyenekre lehet számítani, erős nyugtalanságra

2022. dec. 7. 20:20
 4/36 A kérdező kommentje:

Igazából most van kb 20 órája hogy nem szedem és már most rosszul vagyok… azért akarnám letenni mert nekem nagyon sok gondot okoz

Düh érzés, emlékezetromlás, agorafobia… egész nap nem akarok csinálni semmit, erőtlen vagyok nagyon. azóta vagyok egy más állapotban mióta szedem, 3 éve…

Annyira rossz érzés egy ilyen szartol függeni és tömni magamba minden nap, de nem úgy nez ki hogy le tudom tenni… most is izzadok, remegek… pedig már csak egy szemem van

Nem tudom mi tevő legyen vagy hogy lehet ebből kijönni és letenni

2022. dec. 8. 00:53
 5/36 anonim ***** válasza:
53%
Mindenképpen az orvosoddal beszéld meg, hogy hogyan tudod abbahagyni. Hirtelen nem szabad abbahagyni, ahogy máris tapasztalod, elvonási tüneteid vannak tőle. Ha fokozatosan csökkented, ezt el tudod kerülni.
2022. dec. 8. 16:42
 6/36 A kérdező kommentje:

Eleve nem szedtem sokat, abból nem tudom mennyit lehetne csökkenteni

Igazából ma estére már nincs, szóval nincs is választásom , felek mi lesz

A pszichiátert már látni sem akarom csak vergődünk együtt, már nem tud mit csinálni velem

Én nem akarom befekudni, de itthon nem tudok magammal mit kezdeni, menthetetlen szituáció ez

2022. dec. 8. 17:23
 7/36 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy mivel pszichésen nem vagy toppon, ezért nem feltétlen a gyógyszertől / hiányától vagy rosszul.

Ez olyan, mint a pánikroham, az is tud nagyon erős fizikai tüneteket okozni. Ha meg elhagyod most a gyógyszert, gyakorlatilag bármire rá tudod húzni, hogy biztos attól van.

Piramisban szokták ezeket elhagyni. Ahogy növelik úgy lecsökkentik.

0,5-ről leszeded az adagot mondjuk 0,25-re, aztán elhagyod teljesen.

De ezt orvos mondja meg, én csak tapasztalatot írtam.

2022. dec. 8. 18:17
 8/36 A kérdező kommentje:
Igazából valószínűleg szorongasos depressziom van, olyan lent szoktam lenni hogy abból kaptam panikrohamot. Ez a legrosszabb állapot a földön. Ahogy raszoktam a xanaxra, közben jött a covid, átváltozott egy semmi nem érdekel, nem akarok kikelni az ágyból állapotba és így vagyok 2 éve… most csak a tudattol hogy nincs nálam xanax kezd visszajönni az a kilátástalan pánikroham… hat nem tudom melyik a szarabb, ez, vagy ha szedem a xanaxot és fekszem egész nap és nem érdekel semmi
2022. dec. 8. 18:21
 9/36 anonim ***** válasza:

Voltam hasonló helyzetben, így teljesen átérzem az utolsó kommenteddel.

Amit meg korábban írtam, az a baj, hogy pszichésen is tudsz rosszul lenni a tudatától, hogy elhagytad a gyógyszert és vajon mikor tör rád rosszullét, szóval nem feltétlen a megvonás okozza.

Amíg idézőjelben ilyen instabil vagy, én szedném. Mindenképp szakorvossal érdemes konzultálni és nem itt a fórumon próbálni a kommentelők praktikáit. Nem véletlen tanulják 10 évig ezt a szakmát.

2022. dec. 8. 20:23
 10/36 Szabó.Jani ***** válasza:

Szia! Nekem a körzeti orvos írta fel először a 0,5mg-os xanaxot álmatlanság ellen és azóta is ő írja fel, ha elfogy. (Alkalmi fogyasztó vagyok) Szerintem nyugodtan menj el a pszichiátriai leleteiddel a mostani körzeti orvosodhoz, és kérd meg, h írja fel Neked.

Majd ird meg kérlek, h sikerült-e.

Jobbulast! Jani

2022. dec. 8. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!