Lesz valami bajom ha hirtelen abbahagyom a xanax szedését? Már a durva elvonási tüneteken kívül
Régóta szedem, nagyjából 0,5-1 mg között naponta. Nem tesz jót, leszedál, csak mérges leszek tőle, viszont jól elaltat. A családból többen is szedik alváshoz…
Most úgy alakult hogy valószínű nem fogom tudni beszerezni, mert nincs a közelben a pszichiáter.
Elgondolkoztam hogy kipróbálhatnám hogy magamtól leteszem most így hirtelen… évek óta nem tudok nélküle elaludni
Jó ötlet, vagy bele fogok halni a pánikrohamba?

Nem mindenki egyforma, fórumon olvastam, akinek pár nap erős szorongáson kívül nem volt semmi utána.
Pánikroham, szorongás, verejtékezés, szédülés ilyenekre lehet számítani, erős nyugtalanságra
Igazából most van kb 20 órája hogy nem szedem és már most rosszul vagyok… azért akarnám letenni mert nekem nagyon sok gondot okoz
Düh érzés, emlékezetromlás, agorafobia… egész nap nem akarok csinálni semmit, erőtlen vagyok nagyon. azóta vagyok egy más állapotban mióta szedem, 3 éve…
Annyira rossz érzés egy ilyen szartol függeni és tömni magamba minden nap, de nem úgy nez ki hogy le tudom tenni… most is izzadok, remegek… pedig már csak egy szemem van
Nem tudom mi tevő legyen vagy hogy lehet ebből kijönni és letenni

Eleve nem szedtem sokat, abból nem tudom mennyit lehetne csökkenteni
Igazából ma estére már nincs, szóval nincs is választásom , felek mi lesz
A pszichiátert már látni sem akarom csak vergődünk együtt, már nem tud mit csinálni velem
Én nem akarom befekudni, de itthon nem tudok magammal mit kezdeni, menthetetlen szituáció ez

Az a baj, hogy mivel pszichésen nem vagy toppon, ezért nem feltétlen a gyógyszertől / hiányától vagy rosszul.
Ez olyan, mint a pánikroham, az is tud nagyon erős fizikai tüneteket okozni. Ha meg elhagyod most a gyógyszert, gyakorlatilag bármire rá tudod húzni, hogy biztos attól van.
Piramisban szokták ezeket elhagyni. Ahogy növelik úgy lecsökkentik.
0,5-ről leszeded az adagot mondjuk 0,25-re, aztán elhagyod teljesen.
De ezt orvos mondja meg, én csak tapasztalatot írtam.

Voltam hasonló helyzetben, így teljesen átérzem az utolsó kommenteddel.
Amit meg korábban írtam, az a baj, hogy pszichésen is tudsz rosszul lenni a tudatától, hogy elhagytad a gyógyszert és vajon mikor tör rád rosszullét, szóval nem feltétlen a megvonás okozza.
Amíg idézőjelben ilyen instabil vagy, én szedném. Mindenképp szakorvossal érdemes konzultálni és nem itt a fórumon próbálni a kommentelők praktikáit. Nem véletlen tanulják 10 évig ezt a szakmát.

Szia! Nekem a körzeti orvos írta fel először a 0,5mg-os xanaxot álmatlanság ellen és azóta is ő írja fel, ha elfogy. (Alkalmi fogyasztó vagyok) Szerintem nyugodtan menj el a pszichiátriai leleteiddel a mostani körzeti orvosodhoz, és kérd meg, h írja fel Neked.
Majd ird meg kérlek, h sikerült-e.
Jobbulast! Jani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!