Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ezek alapján...

Szerintetek ezek alapján milyen mentális problémáim lehetnek?

Figyelt kérdés

Egyébként van pontos diagnózisom mindenről, csak kíváncsi vagyok, ez alapján a leírás alapján mit mondanátok

Ezek a főbb tüneteim

- szélsőséges hangulatingadozások, amik között nincsen középút

- állandó figyelemkeresés, mindig a középpontban próbálok lenni, és kiborít, ha nem rám figyelnek

- hajlamos vagyok manipulálni az embereket, hogy megkapjam, amit akarok

- egyszerre imádom és gyűlölöm önmagamat

- látszólag magabiztos vagyok és annak is érzem magam (egészségtelen szinten, már-már istenítem saját magamat), viszont egyetlen negatív megjegyzéstől hetekig a padlóra kerülök

- nem tudom kontrollálni az érzéseimet, mindent kimutatok, akkor is ha tudom, hogy nem kellene

- gyakran vannak dührohamaim, sírógörcseim

- nagyon drámai a viselkedésem

- minden érzelmet sokkal mélyebben élek meg, mint az átlag ember

- beteges megszállottság bizonyos emberek iránt, függök tőlük, ugyanakkor utálom őket emiatt

- egyszerre érzem magamat jobbnak és rosszabbnak mindenkinél

- úgy érzem, senki nem érthet meg és senki nem érhet fel az én szintemhez

- hamar megunom az emberek nagy részét, ugyanakkor extrovertált és hangos vagyok

- nagyon nagy hangsúlyt fektetek a külsőmre, minden apró részletre megszállottan ügyelek

- mindig ki akarok tűnni a tömegből

- sokszor unalomból veszekedést generálok, vagy azért, hogy teszteljem a másik ember szeretetét

- szórakozásból flörtölök, hajlamos vagyok “hülyíteni” az embereket

- ha valakit tényleg megszeretek, állandóan rettegek, hogy elhagy, és mindent megteszek, hogy a kedvében járjak

- impulzív vagyok szinte az élet minden terén, mindent ki akarok próbálni, akkor is, ha veszélyes

- nem tűröm el, hogy bárki megmondja, mit tegyek, és ha megpróbálják, azért is ellenszegülök

- megszállottan bosszúálló vagyok, ugyanakkor könnyen megbocsátok és szinte mindenkit visszaengedek az életembe akármennyire megbántott

- zavar, ha valaki, akinek fontos voltam, túllép rajtam, akkor is, ha már nem érzek iránta semmit

- mindenben, mindenhol a legjobb, legszebb, legfeltűnőbb akarok lenni

- 6 éve küzdök étkezési zavarokkal, főleg anorexiával

- addiktív személyiségem van

- fizikai es érzelmi formában is extrém módon bántalmazom saját magamat, ha épp nagyon mélyen vagyok, de van, hogy a figyelemért teszem, hogy aggódjanak értem és törődjenek velem

- elsőre mindenkivel jól kijövök, de egy idő után túl problémás leszek az embereknek

- ha felpörgök, olyan szintű eufóriát érzek, mintha drogok hatása alatt lennék

- 8-10 éves korom óta vannak öngyilkossági kísérleteim, gondolataim, és gyakran fenyegetőzöm ezzel

- néha annyira üresnek érzem magam, hogy depressziós is szívesebben lennék, és kétségbeesetten próbálom betölteni ezt az űrt kapcsolatokkal, tudatmódosítókkal, önsértéssel, bármit megteszek hogy érezzek valamit ilyenkor

- hiperfixációim vannak bizonyos témák iránt kiskorom óta

- szeretek káoszt, balhékat generálni

- érdekből alakítok ki különböző emberi kapcsolatokat

Ennyi jutott eszembe, de igazából egy egész szakdolgozatot lehetne megírni abból a káoszból, ami a fejemben uralkodik

Ti mire/mikre tippelnétek?

(21 éves egyetemista lány vagyok)

2022. dec. 6. 03:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
56%
A nárcisztikus nekem is kicsit szemet szúrt. De a pszichopata az nem illik ide szerintem. Sőt ahhoz nagyon érzelem orientált dolgokat írt a kérdező.
2022. dec. 6. 21:00
 12/26 anonim ***** válasza:
61%
Borderline szerintem.
2022. dec. 6. 21:41
 13/26 anonim ***** válasza:
63%

11-es válaszolónak:

Pszichopata személyiségjegyekkel sok

borderline rendelkezik, nem azt jelenti hogy pszichopata az illető.

A kérdésben ott vannak ezek a jellemzők.

2022. dec. 6. 21:46
 14/26 anonim ***** válasza:
51%
A borderline-ok, kb. 50%-a szenved táplálkozási zavarokkal is, pl. anorexia nervosa.
2022. dec. 6. 21:53
 15/26 anonim ***** válasza:
41%
Arra tippelek, hogy pszichológia szakos vagy!:)
2022. dec. 6. 22:02
 16/26 anonim ***** válasza:
33%

13.-as válaszolónak:

Erről én is hallottam már, csak a sok tünet kicsit bezavart. Köszönöm, hogy tisztáztad.

2022. dec. 6. 22:07
 17/26 anonim ***** válasza:
24%

#15: 👍👍

Nekem az jutott eszembe, h ilyen állatorvosi ló nem létezik. 😂

Összemasolta a tankönyv három fejezetének címszavait. 😎

2022. dec. 6. 22:33
 18/26 anonim ***** válasza:
46%

Sz@rd le az egészet, nem kellenek címkék. Rendben. Van diagnózis, mi is írunk neked szerintünk mi van veled...És?

K_rvára nem számít semmit!

Ha bipoláris vagy, arra kell gyógyszer, de azon is sokat tudsz javítani önmagad.

Minimális stabilizálóval pl. lítiummal tök jól el lehet lenni.

Az ssri/snri vel érdemes rohadtul vigyázni, legalacsonyabb dózisban szedni, mert áttolhat nagyon durva mániába, amiből komoly gondok lehetnek.

Lényeg, hogy olyan vagy amilyen, fogadd el magad.

Örülj neki, hogy más vagy. Több. Különleges.

Kérdésedből látszik, hogy kifejezetten intelligens.

A szenvedés nemessé tesz, rengeteget fejlődhetsz belőle.

Az öngyilkos gondolatokat zárd ki tudatosan, sok energiát felemészt, amit másra tudsz fordítani.

Szerezz pozitív élményeket, minnél többet és tudatosan azt idézd fel, ha épp rossz passzban vagy!

Szánj magadra minőségi időt!

Tanulj meg meditálni, ha eddig nem tetted, rengeteget segít...!

Border 30 után szép lassan elcsitul magától, ha semmit nem tennél idővel akkor is jobb lesz.

Sokat számít, hogy megtaláld a helyed a társadalomban, önálló egzisztenciát teremts, de adj időt mindennek.

Stabilizál.

Kerüld a stresszt, amennyire lehet!

Kerüld a viharos párkapcsolatokat!

Rosszul hangzik, de érdemes tudatosan választani...

Akiknek mentális problémájuk van, hajlamosak szintén olyan párt választani.

Lehet, hogy k_rva jó még tart a szerelem, igazi hullámvasút. Már ez önmagában képes függőséget okozni, de nem éri meg.

Tudnod kell, milyen ember az, aki mellett kiegyensúlyozott tudsz lenni és elfogad olyannak amilyen vagy.

Egy beteg ember nem tud segíteni, csak kicsináljátok egymást nagy valószínűséggel.

Ami még érdekes lehet számodra.

A fogamzásgátlók, rohadtul bezavarhatnak. Nem tudom szedsz-e, nem is rám tartozik, de sokat ronthatnak a mentális állapotodon.

Sok nő kifejezetten labilis lesz tőlük.

"Altatókat", "nyugtatókat" messze kerüld el, mert tönkretesznek nagyon hamar és iszonyú nehéz letenni, ha rászoksz, márpedig ami veled van, az hajlamosít az addikcióra, ahogy te is mondtad.

Azoknál a fosoknál bármi jobb.

Tudom, nem a kérdéshez tartozik, de fontold meg ezeket, sok nehézségtől megkíméled magad.

Kitartást!

2022. dec. 6. 23:24
 19/26 anonim ***** válasza:
47%

Jó vagyok ebben, már az elején tudtam, mit írjak, de végigolvastam. Viszont elkéstem, már írták a választ.

A 10-es válasz a legpontosabb, kiegészíteném azzal, hogy anorexia nervosa meg lett említve a leírásban is. Esetleg egy enyhe ocd-t is hozzáírnék, de csak mert hangsúlyoztad a megszállott figyelemfordítást az apró részletekre

A többi egyértelmű

nárcisztikus borderline zavar bipoláris hangulatzavar

Anorexia nervosa

Obszesszív-kompulzív zavar

Ez a válaszom. De nem vagyok orvos, csak tapasztalt, ha esetleg valamiben tévednék, akkor sorry

2022. dec. 7. 00:53
 20/26 anonim ***** válasza:
33%
Borderline személyiségzavar, bipoláris, nárcisztisztikus stb.
2022. dec. 7. 01:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!