Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez is önbántalmazásnak számít...

Ez is önbántalmazásnak számít ugye?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki üti magát. Konkrét a kezét ami már 2x csukló illetve kézközépcsont törésbe fajult. Üti a falba, másik kezével, egyszer láttam hogy a távirányítóval is. Próbálok figyelni rá, egyszer csak simán lefogtam a másik kezét és magamhoz öleltem mire elsírtam magát. Innentől mát tudom hogy biztos baj van. Ha szólok az osztályfőnökének ( egy iskolába de nem egy osztályba járunk) tud valamit tenni ugye? Mondhatom hogy önbántalmazás? Annak számít ez is mert a saját testében tesz kárt ugye?

2022. dec. 5. 17:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
44%
Nem tudom, mi az az önbántalmazás, de baja van, igen, és igen, kell vele csinálni valamit.
2022. dec. 5. 17:25
 2/11 anonim ***** válasza:
29%
Ha a tanárai, szülei ezt nem veszik észre az elég szomoru. Viszont bár jót akarsz szerintem ne szólj bele mert nem a te dolgod
2022. dec. 5. 17:26
 3/11 anonim ***** válasza:
35%

Destruktív személyiségzavar is lehet..

[link]

Mindenképpen pszichiáterhez vagy pszichológushoz kéne fordulniuk!

2022. dec. 5. 17:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!!!

A tanárai úgy tudják a kezében idegsérülés van ezért fáslizgatja valamint egész iskola idő alatt nevet, egy mókamester csak néha jönnek elő a szorongásai vagy ha egyedül van akkor látni valami nem oké, a nevelő szüleit nem igazán érdekli mi van a gyerekkel, nagyjából kaját is csak azt eszik ami a sulis ebéd meg amit adok neki.AZ apukája 3 műszakban dolgozik a Fővárosi Közterület fenntartónál, és egy kocsmában is, az anyuka elszórja a pénzt, ékszerre, ruhára, utazásra ahova persze egyedül megy. Felháborítónak találom a szülei viselkedését de nem szólhatok bele.

Igen jót akarok és abban igazad van hogy nem az én dolgom kéne legyen, de az a baj az én dolgom mert senki nem viseli a szívén a sorsát.

2022. dec. 5. 17:33
 5/11 anonim ***** válasza:
29%
Szegény lány. Hát sajnos nem nagyon tudsz mit csinálni ha a szülei ilyenek
2022. dec. 5. 17:35
 6/11 anonim ***** válasza:
35%
4: nevelő szülei alatt azt érted, hogy nevelőszülőkkel él? Tehát nem a vérszerintiekkel? Ez esetben a gyámügyet / gyermekvédelmet is lehetne értesíteni... De minimum az iskolapszichológussal beszélj!
2022. dec. 5. 17:40
 7/11 A kérdező kommentje:
A nevelő szülei viszont úgy hogy örökbefogadták
2022. dec. 5. 18:41
 8/11 anonim ***** válasza:
26%

7: akkor azt nem nevelőszülőnek hívják. Az örökbefogadó szülő teljesen egyenértékű a vérszerinti szülővel.

Ilyenkor nem köröz fölöttük a gyámhivatal. Csak a nevelőszülőket ellenőrzik.

Iskolapszichológusotok van? VAgy egy tanár, akiben megbízol, és mersz vele beszélni erről....

2022. dec. 5. 19:02
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen van beszélek vele
2022. dec. 6. 11:41
 10/11 anonim ***** válasza:
35%

9: Remélem, hasznos lesz.

Ha van rá időd, írd meg, hogy milyen eredménnyel jártál.

2022. dec. 6. 12:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!