Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy nárcisztikus, ha nem...

Egy nárcisztikus, ha nem kapja meg az általa elvárt "ellátmányt", mit tesz?

Figyelt kérdés
Nem párkapcsolatról van szó, tehát elhagyni nem tud, én sem őt.

2022. dec. 5. 10:43
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

#30.

Írtam privátban.

2022. dec. 6. 12:51
 32/34 anonim ***** válasza:
19%

#30 a büfés csak egy példa volt. Tavaly háromszor hívtak meg úgy a mekibe, hogy ők fizettek. Azt hitték az ő ötletük volt, pedig nem :D

Illetve van egy 15.000 forintos pulcsi ami nekem nagyon tetszik. Fora, elvont, kirívó mintája van, a szüleim teljesen ellene voltak. Na találd ki mi lesz a karácsonyi ajándékom? Csak nem az a pulcsi? :D És nem, nem csak azért játszották el, hogy nem tetszik nekik, mert meglepit akartak. Együtt rendeltük meg és fel is próbáltam.

Lehet, hogy káros vagyok és toxikus, de ez van :D

Élvezem az életemet, nem akarok meghalni. De ha ez vígasztal, vannak nálam sokkal rosszabb emberek. Én nem ölök meg senkit. Nem erőszakolok mev senkit. Nem okozok kárt senkinek. Ha segítség kell valakinek az elsők között vagyok aki odamegy :D

2022. dec. 6. 14:29
 33/34 anonim ***** válasza:

Kérdező! A manipulátorok nem minden esetben nárcisztikusak. Lehet csak drogos, vagy nem kapott elég figyelmet gyerekkorában s így érvényesült, vagy önértékelési hibás s ezt használja álarcnak ezzel hitegeti magát h ő bármire képes.Tehát sok dologtól függ...

Azt írtad 18 évesről van szó. Itt még lehet javítani... Csak nagyon nehezen. De semmiképpen nem szólnék a barátnőknek, ezzel rosszabbat teszel.

Szerintem neki kellene segíteni, ha nem engedi akkor hagyni majd kiforrja magát.

2022. dec. 28. 10:41
 34/34 A kérdező kommentje:

#33. Még nincs 18 éves, ezért reménykedünk, hogy lehet még segíteni Rajta. Biztos, hogy nem drogozik, egész kicsi korától ilyen, csak nem vettük észre, hiszen gyerek volt, nem gondoltunk, hogy ennyire drasztikus a dolog.

Próbálunk segíteni Neki, de azt tanácsolta egy kedves pszichiáter ismerősünk, hogy ne szembesítsük vele, mert nagy bajt is okozhatunk, érdemes esetleg könyvet kint hagyni "véletlenül", amit talán elolvas, videót nézni, amikor ott van...ehhez hasonló trükkök. Az apukája nézett múltkor egy előadást erről és megjegyezte a gyermek, hogy: -Jé, ez én vagyok!

Talán lesz valami eredménye. Erőltetni nem akarjuk, de reménykedünk!

A barátnőknek nem szóltunk egyelőre, de nagyon nehéz megállni, mert kegyetlenül bánik velük bizonyos esetekben. Nőként tudom, hogy egy életre traumát okozhat egy-egy nem oda illő mondat. A Fiunknak szoktunk inkább tanácsot adni, de általában nem fogadja meg.

Nagyon szépen köszönöm a kedves választ!

2022. dec. 28. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!