Nem bírom tovább.heti szinten falásirohamjaim vannak,nem merek erről beszélni a családnak. Gyűlölöm magam emiatt,felek hogy hízni fogok. Mit tegyek?
Körülbelül 8 hónapja kezdődött.
Nem alvás,alvás zavar,éjszakai felkelések.
Általában reggeltől estig csak falok,ha falas rohamom van.
Édes anyám nem igazán érti meg,és csak annyit mond rá ne egyek,de olyan mintha nem is én lennék olyankor.
Voltam anorexiás egy pár évvel ezelőtt 34 kg-ra fogytam,most bingelek,utána megbanom és edzéssel próbálok kompenzálni.
Minden héten egyszer ez van.
Nem birom ezt így tovább.
Hiába edzek így.
Minden kárba megy.
Felek beszélni errol
Ha talalok itthon édességet megeszem,utána veszek a boltba ugyanolyat hogy ne vegyék észre hogy megettem.
Nem látom a kiutat.
A család nem ért meg,barátok nincsenek,és mindig alkalmi kapcsolatokba menekültem ,de azzal hogy végén rájöttem kihasználtak csak megjobban belelokott az eveszavarba
Nem tudom meddig bírom ezt meg.
Már azon gondolkoztam,hogy be veszem az összes hangulatjavitomat ami van,meg mêg amit találok itthon.
Kivel beszéljek erről,megőrülök..

A kilátástalanság, jövőtől való félelem, a nehézségek okozta stresszt valami más módon kellene levezetni. Más kapaszkodót kellene találni.
(Nem lehet, hogy a gyógyszered okozza az éhség növekedést esetleg?)

Nekem is ez fordult meg a fejembe, hogy lehet a gyógyszer is okozza.
Ki írta fel a gyógyszert? Azzal a pszichiáterrel találkozol? El kellene mondani neki, h mi a szitu, kapsz másik gyógyszert. És adjon pszichológushoz is beutalót. Vannak ingyenesek. Egyébként a Semmelweis Egyetem Pszichológiai és pszichiátriai intézetében pont van egy ilyen részleg ahol ezzel foglalkoznak. Evészavarokkal is!!! Fel kellene venni velük a kapcsolatot.
Figyelj. Én 28 vagyok, és nekem is hasonló volt a sorsom.... Anyádnak ne mond el a dolgokat, ha csak rosszabb utána minden benned. Sajnos nem választja meg az ember hova született... Nyugodtan hazudhatsz neki, mert igazából az ő meg nem értése, benned még nagyobb szorongást okozz.
Mivel anorexiás voltál még benned van az elhízas miatti félelem is. Egyébként nincs probléma egyáltalán a súlyoddal.
Meg kell találnod magadban az érteket, belső vgy külső értékek... Kezdj el gondolkozni mi az ami feltölt?? Itt most nem világmeghódításra gondolok, de pl ha elkezdenél rajzolbi vgy színezni, felnőtt színezőt sokat segít nagyon a stressz levezetésen is. A stresszet te evéssel tudod levezetni.
Persze kell enni. A héten meg ha 2-3x mozogsz és mellette eszel nem lesz semmi bajod. A gúnyolodokkal meg ne foglalkozz, meg tudod, amin nem tudsz változtatni azt el kell engedni. Pl anyadat es a korulotted lévő embereket nemtudod megvaltoztatni, és tudnod kell, hogy sajnos sok ember meg úgy vezeti le a feszkóját, hogy másokat bánt. A bátyád alapból beteg ember, szóval nem meglepő a bántalmazása sem. Probáld semlegesen kezelni őket. Nem egyik napról a másikról fog menni, de menni fog.
Az, hogy már ide írtál az is egy pozítivum benned, mert segítseget probálsz kérni, szeretnél változni. Ez jó!!! Nemtudom ismered a búra.hu-t oda is írhatsz akár.
A barátokra annyi, h tök jó, h probálsz ismerkedni. De a vilag sajnos ilyen, h nem passzol mindenki egymáshoz, ez nem azt jelenti, h veled van a baj. De egyszer fogsz találni olyan embereket akikkel passzolsz majd. Ne add fel.
Sok ember, fiatal érezz szerintem most kilátástalanságot, a világhelyzet miatt is.
Ha kiszeretnél menni külföldre szerintem nyugodtan menj ki.
Ha pedig falásrohamod van, azon nem gondolkoztál, h egészséges dolgokat egyel? Persze ha lecsúszik egy nap egy vgy 2 szelet vgy sor csoki az nem baj, csak ne minden nap. De gyümölcs, zöldség. Pufi rizs. Hús magába. Vgy rizs. Illetve probálj minden nap rendszeresen enni.
Én elkezdtem magamra fókuszálbi a céljaimra, plusz vannak segítő emberek mellettem, bár falasrohamaim nem voltak, de én se szerettem regen magam, amiatt mert bántottak otthon. De sok terápiával és mások szeretete által sikerült megszeretnem magam. Sajnos aki bántalmazó közegbe nő fel, kb elengedhetetlen a terápia, de én is vgy az 5.terapeutára mondtam azt, állami helyen, hogy na ő a vérprofi. Rettentően sokat segített. Kitartás :)!!

Én is voltam anorexias is, és mai napig félek az elhízástól, így amikor szedtem gyógyszert direkt mondtam az orvosnak, h ne olyat írjon fel ami hízlal. Egyébként alapból kis madárcsontú vgyk, ugyh annyira nem fenyeget az elhízás, de már nem vgyk anorexiás halisten. Csak a félelem megmaradt, persze nem napi szinten, inkabb évente 1-2x bejön ez es ennyi.
Egyebként pl a jóga is sokat segíthet egy jobb lelki állapothoz.
Van sok ingyenes vidó. Őt is ajánlom. [link]
Illetve napló írás is sokat segíthet. Elhiszem, h nehéz, h nincs kivel beszélgetned.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!