Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szociális fóbia legyőzése?

Szociális fóbia legyőzése?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy évek óta szenvedek ettől, régen még azt mondogattam majd elmúlik de mára már felnőttem és dolgoznom kell.Amivel nincs is baj csak most buktam el egy állást ami fényévekkel jobb lett volna mint a mostani, mivel nem mertem telefonálni így kerestek mást..Holnap reggel nem mennék be dolgozni hogy elmenjek egy másik helyre egy interjúra viszont már annyira nem tudom rávenni magam hogy írjak egy sms-t a főnökömnek hogy nem megyek be..Ez már beteges és felismerem hogy ehhez már egyedül kevés leszek de nem fér bele egy pszichológus hosszú távon mert ez egy hosszú folyamat valószínűleg..Remeg kezem,lábam gyomoridegem van és szorít a mellkasom.Egyedül akkor tudok önmagam lenni amikor alkohol hatása alatt vagyok akkor barátkozok és megnyílok könnyen.
2022. nov. 27. 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
családi háttér? párkapcsolat, barátok?
2022. nov. 27. 18:15
 2/8 anonim válasza:
Sajnos ugyan ebben a helyzetben vagyok,együtt érzek veled :(
2022. nov. 27. 18:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Apukám születésem után nem sokkal meghalt,anyukám eléggé maradi vele nem lehet ilyenről beszélni mivel letudja annyival hogy ti mai fiatalaok annyira penyék vagytok így nem is firtatom mivel csak még nehezebbé tenné.Egyedülálló vagyok jelenleg és barátnőm se volt pont emiatt,mivel nem tudok beszélni senkivel.Barátaim vannak, de ha el is megyünk valahova én általában csak akkor beszélek ha kérdeznek.Ők is letudták annyival a 15 év alatt hogy ilyen csendes vagyok és kész.De viszont ha buliba megyünk és legurul 1-2 sör akkor teljesen feloldódok velük is és simán táncolok akár legyen ez diszkó/fesztivál.De az alkohol nem lehet megoldás.
2022. nov. 27. 18:22
 4/8 anonim válasza:
Átérzem...
2022. nov. 27. 18:22
 5/8 anonim válasza:
Nekem is hasonló problémáim voltak és valamennyire még vannak, de már sokkal jobb. Csak úgy tudtam javítani ezen, hogy meggyőztem magam, hogy milyen előnye van annak ha megteszem az adott dolgot. Például a telefonálás nekem is problémát okozott, de meggyőztem magamat,hogy valamit így el tudok intézni és sokkal jobb lesz nekem. Plusz folyamatosan dolgozom az önbizalmamon, mert én nagyrészt emiatt szorongok az ilyen szituációkban. Probáld piciben kezdeni és egyre bátrabb leszel, próbáld ki mondjuk hogy magadtól beszélsz valamiről amikor a barátaiddal vagy,vagy telefonon hívj fel egy közeli ismerőst.
2022. nov. 27. 20:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Hasonloan vagyok én is évek ota.Szoval megértelek és azt tudom mondani,hogy legyőzni nem lehet,de én ugy szoktam enyhiteni rajt hogy megnézek más embereket akik önmaguk és nem szoronganak társaságba. Bebeszélem magamnak hogy ez a betegség nem létezik.mivel mások akik nálam szarabb emberek azoknak nincs ilyen. Akkor én miért szorongjak emberek közt ? Tudom ez nem ilyen egyszerű.sokszor nekem se megy.pl én rühellem azokat akik sokat beszélnek. Én csendes vagyok és mindenkit meghallgatok.
2022. nov. 28. 11:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezért iszok én is ! Igy önmagam tudok lenni.
2022. nov. 28. 12:35
 8/8 Jesse Custer válasza:

Én is ezzel küzdök, már nagyon-nagyon hosszú ideje. Az alkohollal nagyon vigyázz! Én is így kezdtem, hogy 1-2 feles után milyen felszabadult lettem. Aztán már egyre több kellett hogy feloldódjak, utána már a magány és depresszió okozta üresség miatt ittam. Nálam ez miatt alkohol probléma alakult ki.

Kognitív viselkedés terápiát javaslom. Ha nem is szakemberrel, de mondjuk kezdetben önsegítő könyvekkel.

Kitartást!

2023. jan. 5. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!