Miért nem tudom élvezni az életet?

Te csinálsz valamit? Mármint ahogy leírtad előttem olyan kép jelenik meg, hogy mindenki megy a dolgára, de te egyedül otthon maradsz.
Nyílván én is begolyóznék néhány hét magány és semmittevés után. Najó, talán nem, mert én nem tudok semmit tenni egész nap, mindig van tennivaló.
Barátok? Úgy hangzik, mintha nem lenne, pedig emberi kapcsolatokra szükség van.
Ez teljesen hülyén fog hangzani, de mégis: lépj ki a konfort zónádból és csinálj olyan dolgokat, amiket nem szoktál…
Komolyan. A mostani életviteled egyértelműen nem működik, próbáld máshogy.
Nyilván nincs jogom vádolni másokat, mert az a normális, hogy csinálja a dolgát az ember csak a magány és a kétségbeesés beszél belőlem.
Én már több mint 1 éve így vagyok előtte dolgoztam, mint egy normális ember aztán történtek dolgok egyre rosszabbul lettem, nehéz lett kimenni a házból, rosszullétek jöttek rám akkor kezdtem lecsúszni.
Én is tudnák mit csinálni csak egyszerűen a tenni akarás szűnt meg bennem, hogy egyáltalán van értelme pl. tisztán tartani a házat, mert úgy érzem úgyis mindegy. Barátaim nincsenek már, félek odamenni emberekhez, hozzám meg már nem jön senki de nem is várhatom el tehát nem nagyon beszélek senkivel csak szüleimmel. Már csak a rosszat feltételezem az emberekről is, hogy undorodnak tőlem stb.

MELÓ.
Meló kell neked, nem dilidoki.

Lótuszt pszichológus, kedves 1-es. Csak meg kéne mozdulni, és TENNI valamit. Haladni, fejlődni, ez a boldogság. Az odavezető út a boldogság!
Amúgy meg egy órával korábban kellene kelni, mint muszáj, kimenni, begyűjteni a napi dopaminadagot a reggeli napfényből, némi mozgással a szerotoninkészletet is fel lehet turbózni, és máris van motiváció, van tetterő, van örömteli várakozás a cél elérése előtt.
Emellett persze normális, emberbe való ételeket kellene fogyasztani, nem pedig az élelmiszeripar által ránk erőltetett élelmiszernek látszó tárgyakat. A boldogsághormonok jelentős része ugyanis a béltraktusban képződik, ha rendben van a bélflóra. Ha kipusztulnak fajok, az beláthatatlan következményekkel jár. (A depressziós emberek bélflórájából pl a Dialister, valamint a Coprochoccus törzsek haltak ki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!