Átlakítottátok már a szociális hálótokat? Milyen volt felépíteni az új, egészségesebb kapcsolatokat?
Hajjaj 10es, ha nincs éles határ, nyugodtan fogadd örökbe az összes személyiségzavarost ;)
Kérdező, nekem ez folyamatban van, igaz nem volt minden ismerősöm/barátom személyiségzavaros. Van, akitől nagyon nehéz megszabadulni. Igaz, mikor ez történt, még nem is tudtam semmit a személyiségzavarokról. Őmiatta tel számot kellett cserélnem (akkoriban még nem volt blacklist a telefonokon).
Egy másikra nagyon nehezen ébredtem rá, hogy ő is az, bar voltak furcsa dolgai mindig, de ahogy idősebb lett, egyre jobban kiütköztek a gáz dolgok, és elértek egy számomra elviselhetetlen szintre. Végülis nem szándékosan, de egyik hisztije kapcsán megsértettem, és azóta nem keres.
Folytatom a 11 es hozzászólást. Rokonokkal egy kivételével sikerült teljesen megszakítani a kapcsolatot.
Munkatársaknál kiszűrtem hogy ki az és egy-két konfliktus maradt csak, kerülöm őket. Sajnos ilyen környezetben nem lehet teljesen megválogatni hogy kivel dolgozzon együtt az ember.
Ami nehezebb, hogy új emberekkel töltsük föl a köreinket. Legalábbis nekem nehezebb. Ahogy észrevettem mindenki problémás valamennyire, sőt, de nem személyiségzavarosak. Nincs túl sok barátom/közeli ismerősöm.
Ami a hatást illeti, ezek a szem. Zavaros emberek rám mar nyomasztóan hatottak, nyilván kevesebb a stressz így. Illetve aki meg bent van az életemben, ő nagyon sok közvetett stresszt okoz, mert azokat bántja akiket szeretek.
12-es
Mióra tudsz diagnosztizálni?
11-es
Arra nem gondoltál, hogy a beszólogatás miatt utánajárj, hogy esetleg neked van-e személyiségzavarod?
Vagy amiatt, hogy azt hiszed, tudsz diagnosztizálni?
Ezek bennem felvetik a gyanút.
A nincs éles határt nem én találtam ki, hanem egy terapeuta orvos nyilatkozta. Miért nem neki szólsz be?
A "veletekbe" nem biztos, hogy beletartozok. Mivel ahol hosszú teràpiám volt (más miatt), ott kizártàk. Nem elmondásos alapon ment, hanem bentfekvős terápia volt. Ott ki szokott bukni, ha vki eltitkol valamit. Máshol ugyanerre jutottak.
Màs ismerősöm is így van ezzel. Az egyik szerint X szemzavar okozza azt, amit más szerint Y betegség.
A cikkhez azért küldtem linket, hogy lásd, szakember állítja ezt. Nem én találtam ki.
Termeszetesen mindezt amit nekem írtàl megírhatod az orvosnak is, hisz nem az én megállapítàsom ez. Ha tetszik neki, ha nem te jobban értesz hozzá, mimt ő. Igaz, ő a szakértője ennek, nem te. Nem tudom miért gondolod, hogy jobban tudod nála.
A nincs éles határa alatt a szakmabeliek (hangsúlyozom, nem én találtam ki) szerint a nem személyiségzavarosoknak is vannak kóros vonásaik. Ilyen a beszólogatás is, lekezelő viselkedés, kóros gyanakvás stb.
Nehéz meghúzni, hogy hol van a határ, ahonnan kimondható, hogy valaki személyiségzavaros.
Ugyanígy nehéz meghúzni a határt pl egy nagyon aggodalmaskodó egészséges és egy kissé szorongó beteg között.
A személyiségzavaros is normális. A depressziós is. Szorongó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!