Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Már az utcára is szégyellek...

Már az utcára is szégyellek kimenni, mi lesz így velem?

Figyelt kérdés

24 éves srác vagyok. Egyszerűen utálom magam már mióta élek, mert mindig kisebb voltam, nyomorékabb, mint a kortársak és ez a mai napig megmaradt. 52-56 kiló között jojózok már húszéves korom óta. Mindig szar a megjelenésem, nem számít mit veszek fel. Fejfájásokkal is küszködök, munkahelyem nincsen. Barátok sincsenek. Reggelente már felkelni, enni sincsen kedvem. Telnek a napok a semmivel. Az utcán is már szégyellek menni. Fodrászhoz is nagyon nehezen jutok el, akkor is lángoló fejjel megyek be a szalonba a szégyentől.

Könnyű persze mondani, hogy irány a kondi, meg egyek. De egyszerűen sehonnan semmilyen emberi támogatást nem kapok, barátok nincsenek. A család is egy nagy nulla, máskülönben nem hagyták volna gyerekként, hogy ide jussak.

Depressziósnak nem mondanám magam, ha nagyon ritkán találkozni tudok valakivel, az nagyon feldob.

Van-e itt más is ilyen helyzetben?

2022. nov. 10. 15:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
78%

Pszichológussal még sose beszéltél?

Lehet, hogy nem klinikai depresszió ez még, de a szorongásod miatt mindenképpen jó lenne neked szaekmber.....

2022. nov. 10. 15:13
 2/22 anonim ***** válasza:
72%
Ahogy az elso is irta, amikor ilyen melyen van az ember, kell egy szakember, mert magadtol nem fogsz tudni kijonni a godorbol. Foleg nem a gyk-n fogsz tanacsot kapni sajnos. Hajra es kitartas!
2022. nov. 10. 15:16
 3/22 anonim ***** válasza:
56%

Pedig depressziós vagy. Terápia!

Öngyűlölet, önelfogadás hiánya. Gyerekként valszeg szidtak, bántottak, vagy csak nem törődtek veled, ettől kegyetlenül kritikus vagy magaddal, nem tudod magad szeretni, nem tudod elképzelni, hogy téged szeretni lehet, nem tudod elfogadni a kinézetedet, adottságaidat.

Vannak erről könyvek is, de a terápia sokkal hatékonyabb. Próbáld meg. NE foglalkozz a véleményeddel, hogy nem érdemled meg, meg hogy úgysem segítene, csak jelentkezz be egy pszichológushoz.

2022. nov. 10. 15:23
 4/22 anonim ***** válasza:
76%
Te centikben méred, hogy ki milyen ember? Rosszul teszed. Ezt csak te látod problémának. Nekünk van egy testvérpár barátunk, akik kb. 155cm, és nagyon jó fejek. Intelligensek, segítőkészek, sokan szeretik őket. Ki a fene foglalkozik vele, hogy hány centi magasak, meg hány kilók! Lásd meg te is magadban az értékeket, mert vannak, és ne lásd magadat ennyire sötéten.kezdj el élni, keresd az emberek társaságát. Fogadd el magadat. Hajrá, sok sikert.
2022. nov. 10. 15:35
 5/22 anonim ***** válasza:
88%
Kosárlabdán van több alacsony srác, akik tanultak kosarazni, így könnyedén elmennek pl. mellettem, aki 183 cm magas vagyok. Nagyon szépen játszanak, tisztelem őket ezért is.
2022. nov. 10. 16:31
 6/22 A kérdező kommentje:
Az a baj pár sorban nem tudom elmondani a problémàim...
2022. nov. 10. 16:34
 7/22 anonim ***** válasza:
Nem is kell, ennyiből már látszik. A végtelenségig tudnád bizonygatni, hogy miért kell úgy tenned, ahogy. Én is ilyen vagyok. A racionális agyunk igyekszik megindokolni, hogy miért csináljuk azt az önpusztító baromságot.
2022. nov. 10. 16:43
 8/22 A kérdező kommentje:
Megkaptam az üzidet... de én külsőre tényleg nyomorékul is nézek ki.
2022. nov. 10. 21:17
 9/22 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy igazad van. De egy sztori: Én pl. azt hittem, hogy undorítóan eszem. Egy nyaraláskor, kb 22 éves koromban tükörrel szemben kellett ennem, ekkor döbbentem rá, hogy egyáltalán nem. Tök átlagosan eszem. Kicsit megdöbbentem ezen akkor.

Ha tényleg nyomorultul nézel ki, akkor is azzal kell kezdened valamit. Vannak nyomorékul kinéző, de boldog párkapcsolatban élő emberek. Nem ez a lényeg, neked (meg nekem is) a lelked nyomorék, hogy a kinézetednek ilyen túlzott jelentőséget tulajdonítasz. Ehhez kellene a terápia, mert ez egy valszeg beléd nevelt vélemény...

2022. nov. 11. 10:07
 10/22 anonim ***** válasza:
90%

Az a lényeg, hogy akármennyire szar is, kb. te tudod magad kikaparni ebből.

Arra gondolj, hogy ezt nem te gondolod, hanem az agyad egyik részének a tévedése! Az agyunk több, némi önállósággal is rendelkező területből áll, az érzelmi részért felelős részek nyomorát pl. nehéz a tudatos, racionális résszel gyógyítgatni, de más úton lehetséges. Erre való a lélekdoki.

2022. nov. 11. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!