A ripedon depresszió ellen van?
Most kaptam nemrég a ripedont depresszió ellen, de ahogy nézem a találatokat pl webbeteg oldala és házipatika mindegyik azt mondja, hogy a depressziót antidepresszánssal kezelik, mert a ripedon az antipszichotikum ami a tudathasadásra és a skizofrénia ellen van. De nekem olyanom nincsen...
Tudja valaki, hogy alkalmazható-e a ripedon (riszperidon) depresszió ellen? Ismeri valaki ezt a tudatmódosító szert?
A válaszokat előre is köszönöm!
Olyan, hogy "tudathasadás" nincs.
Az antipszichotikumokat nem csak skizofréneknek adják, hanem pl. bipolárisoknak is, ha nincsenek jól. Meg még sok mindenkinek.
És miért hívod tudatmódosító szernek? Ez is fura nekem. Én évek óta szedem, de nem gondolok rá úgy, hogy tudatmódosító. Éppenséggel pont az antipszichotikumnak köszönhetően tudok funkcionálni, aludni, enni, viszonylag normális életet élni.
Utolsó válaszolónak: Azért nevezem tudatmódosítónak mert a riszperidon hatóanyag az antipszchiotikumok családjába tartozik, és ez azt jelenti hogy tudatmódosító. Wikipédián is így hivatkoznak rá és a webbeteg honlapon is.
7-es, milyen kontrollra? Kellett volna mennem? Nem szóltak ilyenről
9
Akkor mindenkitől kérném, akik nullára értékelték a válaszamat, hogy linkeljék (idézet, idézőjel, forrásmegjelölés), hogy mi az a tudathasadás és hol írják, hogy az antipszichotikumok tudatmódosítók.
Köszi.
8-as voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!