Milyen gyakran jártok pszichiáterhez?
Nincs teszt, amivel fel lehetne mérni a pácienseket, hogy kinek mi a baja, meg hosszabb időn át kell figyelgetni őt, hogy pontos legyen. De gyakoriak a mellédiagnosztizálások, meg van amikor az orvos is kókler. De gőzöm nincs milyen az, ha valakinek nincs betegségtudata, hogy éli meg az egészet. Én mindig éreztem gond van, most is úgy vagyok, hogy a diagomat kezelik, hanem engem. Majdnem teljesen mindegy, hogy mi van azon a papíron, az csak egy irány.
Egyébként antidepresszánsból talán az SSRI-k elő tudnak hozni egy rejtett bipoláris zavart, ami ott van genetikailag,de még nem jött ki, nem tudom h schizoaffektívval is ugyanaz-e. Csak azért jegyzem ezt meg, mert említettem h gyógyszer mellett/után jött elő ez. Mondjuk nem tudom akkor mit szedtél.
Miért kezdett volna akkor, ha eleve azért lett beutalva zárt osztályra, mert pszichotikus állapotba került? Nem a semmire fel utalnak valakit be zárt osztályra. Lehet már te is előtte téveszmés voltál, vagy kitudja...ha nem volt betegségtudatod, akkor nyilván észre se vetted, hogy akkora bajok voltak veled. Utólag meg nehezebb látni, hogy mi volt a betegség miatt és mi volt a valóság.
Engem pl. kemény szorongással meg öngyilkos gondolatokkal/enyhe önsértéssel nem akarnak zártra rakni, gyógyszeradagot se emeltek, hogy most kicsit rosszabbul vagyok. Együttműködök teljesen a terapeutámmal, meg az orvossal,őszinte vagyok velük. meg javul az állapotom, nem vagyok veszélyes a környezetemre vagy magamra sem, hiába önsértek lightosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!