Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen gyakran jártok pszichiá...

Milyen gyakran jártok pszichiáterhez?

Figyelt kérdés
A pszichológusom szerint szükségem lenne antidepresszánsra, és ajánlott egy pszichiátert. Viszont már a pszichológus is sokkal kerül, arra végképp nincs pénzem, hogy még a pszichiáterhez is rendszeresen járjak, ami minimum 25k/alkalom. Ha viszont csak felìrja a gyógyszert, aztán párhavonta van egy kontroll, az belefér.

2022. okt. 20. 18:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
26%
Tb-s eleg erre, nem kell minden miatt maganba menni. En tbshez 3 havonta jarok. Egy gyogyszer miatt nehogy maganba menj. a pszichologus mar vegzi az erdemi munkat veled, felesleges a magan pszichiater. Max ha nagyon megengedheted akkor, mert akkor jobban foglalkozik veled, de ugyis csak a gyogyszer a lenyeg...
2022. okt. 21. 01:34
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
A pszichiáterhez tb alapon bármikor mehetsz, ha kapsz beutalót a háziorvostól.
2022. okt. 21. 20:25
 13/27 anonim ***** válasza:
11%

Nagyon rossz pszichológus lehet az, aki ajánlja a gyógyszert. Én pszichológusom soha nem mondta, hogy szedjem. Sőt 2 év alatt lehozott minden féle gyógyszerről + az alkoholról.

Én inkább váltanék. Nem normalis, hogy pszichológus mellett akarsz öngyilkos lenni. Engem első 1-3 alkalom után kihozott az öngyilkossági szándékomból. Azóta is emlegetjük vele is és mindenkivel, hogy milyen mélyről húzott ki. A férjem konkrétan azt mondta, hogy ha milliárdosok leszünk simán adna neki par milliót.

2022. okt. 22. 02:57
 14/27 anonim ***** válasza:
60%

#15 nem mindenki ugyanazzal a problémával jár klinikai pszichológushoz attól hogy a tünetileg magadra ismersz.

Én olvastam is meg az orvosom is mondta, hogy a gyógyszer+terápia kombó a leghatásosabb.

A pszichológusom se gyógyszer párti, de megjegyzi, hogy vannak esetek amikor szükséges. Itt a bináris látásmód nem út, hogy a gyógyszer rossz vagy nem rossz.....egyénileg történik a kezelés. Nekem pl. ha nem lenne a gyógyszer, akkor figyelni se tudnék arra, amit beszélek terápián a pszichológussal, de még alkalmazni se tudnám, amit ott tanítanak....Egy klinikai szorongás, depresszió nem vicc, és nem hiába kezelik gyógyszeresen is. Meg van ami nem múlik el sose, mint valakinél egy rossz időszak, amin át kell billennie. Másik, hogy vannak esetek, mikor nem is ér annyit a terápia rövid időn belül, mert valaki olyan nehezen bízik meg a szakemberben, meg személyiségzavaros, vagy annyira mélyen van x vagy mellé életbeli aktuális nehézségekkel küzd. Meg a pszichológusok nem mágusok, hogy mások helyett megoldják a gondjukat.

Én csak az ellen vagyok, hogy egy problémát valaki kizárólag gyógyszeresen kezeltetne.

2022. okt. 22. 14:00
 15/27 anonim ***** válasza:
54%
2022. okt. 22. 14:00
 16/27 anonim ***** válasza:
88%
Hát speciel nekem skizoaffektív zavarral nem erölteti a gyógyszert, elfogadta az orvos döntését. Meg azt mondta akik járnak hozzá is zombik.
2022. okt. 22. 14:31
 17/27 anonim ***** válasza:
87%

Értem #16. nekem közeli családtag szenved schizoaffektívtől, ha nincs a gyógyszere akkor haluzik, téveszmés, beszámíthatatlan, nem alszik, alig beszél...elveszti a realitás érzékét. Segítséget se hajlandó kérni, betegségtudata sem volt kezdetben.

Ha valaki zombi, akkor nincs beállítva megfelelően a gyógyszeradagja, erre ezt tudom mondani. Ilyenkor meg lehet beszélni az orvossal. Nekem nem minimum adag van kiírva antidepiből, és így is vannak hangulati, érzelmi kibillenéseim, szorongásom is olykor, tudok önfeledt lenni, tudok dühös lenni, tudok sírni. Kb. csak abban segít, hogy ne érjek túl mélypontra érzelmileg,vagy túl jó kedvem ne legyen, ami szintén nem jó, illetve elmúlt mellette pár függőségem, jobban tudok koncentrálni, nem a szorongásom zakatol konstans a fejemben, tudok normálisan élni és gondolkodni. Mielőtt gyógyszert kaptam borzalmas szorongásrohamaim voltak, képtelen voltam bármit is csinálni. Emellé, meg személyiségzavarom van, amit gyógyszeresen nem is lehet kezelni teljesen. Én csak a saját véleményemet írom, hogy nekem spec. a gyógyszer is sokat segített, meg segít is. Eddig elképzelhetetlen volt, hogy szorongás nélkül meg tudjak írni egy emailt akár, vagy hogy ne kapjak ideget egy szimpla bevásárlás miatt, a katasztrofizáló gondolatoktól meg nem önt el a kontrollálhatatlan distressz, stb.

Emellé meg ugyanúgy vannak szar hangulataim, meg szar napjaim, káros gondolataim, de legalább tudok ezek mellett funkcionálni a napokban meg normálisabban gondolkodni. Terápia meg nálam hosszú idő, meg nem is csak mentális betegség miatt kell, hanem személyiségzavar miatt.

Egyébként én egy schizoaffektívos gyógyszeres kezelést nem hasonlítanák össze egy antidepis kezeléssel, vagy említenék egy lapon. Csak mert különböző gyógyszerekről van szó, amiknek eltérő a mellékhatása, meg már egyre jobb gyógyszerek vannak. Antidepiből is vannak, amik mellett jól lehet élni, meg sokakat olvastam neten, akiken sokat segített. Nyilván a terápia nyújt hosszútávon megoldást, nem akarom isteníteni a gyógyszereket, viszont van akinek szüksége van rá, mert mondjuk nem tudna anélkül munkába menni, dolgozni.

2022. okt. 22. 14:58
 18/27 anonim ***** válasza:
Betegségtudatára mikor jött rá?
2022. okt. 22. 15:03
 19/27 anonim ***** válasza:
Fogalmam nincs. Igazából anyámról van szó, régen mindig minket hibáztatott, hogy mi tehetünk a betegségéről (család), meg hogy ő nem beteg, csak azért lett az egész mert apám meg a testvére bevitette mentővel...Aztán erről sose beszéltünk itthon, most 19 évvel később, hogy párszor visszaesett(?) hiszi el, hogy tényleg van gond, leginkább utóbbi 5 év. De nem tom, szégyellte is régen magát, szedte a gyógyszert, járt orvoshoz, de mellé volt ez a hülye gondolkodása, meg áldozatszerepe. Pszichológushoz is járt rövid ideig, de nem tudott vele mit beszélgetni. Idősek a szüleim, nekik még más kép él a fejükben a mentális betegségekről, pszichológusról.
2022. okt. 22. 15:38
 20/27 anonim ***** válasza:
Nekem is csak most lett betegségtudatom 6 évvel később. Addig én js szidtam a pszichológust aki zartra rakatott. Mondjuk akkor csak sima szorongas depresszió volt a diagnózis. A gyógyszerek mellett/elhagyása után jöttek a hallucináciok
2022. okt. 22. 15:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!