A pszichiáterek milyen gyakran diagnosztizálnak pszichopátiát/szociopátiát?
Nem tudom mennyit diagnosztizálnak, de nem tesznek velük semmit, a pszichopaták, szociopaták gyakran ugyanúgy élnek mint mi, és direktbe nem ártanak másoknak...
A szociális, és párkapcsolati életben már nem boldogulnak olyan jól, de ez magánéleti probléma.
Kezelni meg a pszichopátiát nem lehet.
Elvileg az emberiség 10%-a pszichopata, de én ezt nem tartom reálisnak. Elvégre ha azt vesszük én 30 fős osztályba voltam gimiben, s 3 személy pszichopata kellett volna legyen. Ami túlzás ismerve az osztályomat (na meg a hátam mögött engem állítottak annak, amiért könyvmoly és introvertált voltam).
Ha igaz is ez a statisztika, akkor gyakorlatilag minden 10. ember pszichiáternél kéne legyen, de ezt erőssen kétlem. A pszichiáterek gyakrabban találkoznak más zavarral küzdőkkel, pl. depresszió, bipolaritás, borderline.
Viszont a legtöbb orvos nem gyógyít. Ír fel gyógyszert és jobb esetben terápiára járatja a páciensét. De ahogy előttem is írták, ez nem feltétlenül történik meg, és már nem opció a sárgaház.
"én 30 fős osztályba voltam gimiben, s 3 személy pszichopata kellett volna legyen"
Elég, ha később derül ki róluk, akkor is stimmel a statisztika...
#4, ez a 10 százalékos dolog nem az osztálytársaidra, hanem az egész emberiségre vonatkozik. Egészen picike az esély arra, hogy az osztályodban 3 pszichopata legyen.
Kérdező, nem egészen értem, mire gondolsz most. A DID-ra, vagy a szociopátiára? Csak mert a disszociatív személyiségzavar nem egyenlő az antiszociálissal, ahogy azt előttem is írták.
Aszerint, amit olvastam, az emberiség 1 százaléka pszichopata, szóval körülbelül minden századik ember, disszociatív személyiségzavarral pedig 1-3 százalék rendelkezik.
Terápiával a szociopátiát nem tudják kezelni, a DID-s egyéneket pedig pszichoterápiával kezelik. DID-re maximum antidepresszánst és szorongásoldót adnak, egyébként nincs rá gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!