Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem szomorú Jeffrey Dahmer esete?

Nem szomorú Jeffrey Dahmer esete?

Figyelt kérdés

Az élete már akkor megvolt pecsételve mielőtt megszületett volna. Az anyja agyon gyógyszerezte magát, illetve asszem 4 éves korában volt valami rosszul sikerült műtéte. Én biztos hogy nem raktam volna be a börtönbe 900+ évre hanem gyógykezelés alá vontam volna. Nektek mi a véleményetek?

Leszögezem, hogy tisztában vagyok hogy mit tett (bár lehet más véleményen lennék ha az én hozzátartozómat ölte volna meg, de talán idővel kibékültem volna a gondolattal hogy igazából nem tehetett róla)

2022. okt. 14. 17:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%
Annyira azért nem volt szegény szánni való beteg, mert nagyon is tisztában volt a tetteivel, azok súlyával és következményeivel. Tudta, hogy amit csinál az rossz, bűncselekmény, különben nem rejtegette volna és nem akarta volna eltüntetni a hullákat, hanem az első eset után feladta volna magát vagy jelentkezik gyógykezelésre. De inkább folytatta hosszú évekig. Nem hirtelen bekattanások voltak hanem tudatosan cserkészte be áldozatait. Na nehogy már sajnáljam.
2022. okt. 14. 18:32
 12/25 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként ő is borderes volt. Volt más mentális betegsége is, de a fő ez volt.
2022. okt. 14. 20:30
 13/25 anonim ***** válasza:
76%

Akármilyen betegsége is volt, a pszichopátiája miatt én nem tudom sajnálni. Van nekem is személyiségzavarom, de ettől még pszichopata nem lettem. Dahmer nem volt elmebeteg, fel tudta mérni a tetteit, tudta mit tesz miért, és hogy nem kellene ezt megtennie, de nem foglalkozott azzal, hogy másoknak árt, a saját beteges szükségleteit helyezte mások élete elé. Ő is elismerte a bűneit, racionálisan és érzelemmentesen nyilatkozott róluk, tudta hogy bűnt követ el. Vele készült interjúban is elismerte, hogy ha kiengednék újra ölne, nem számítana számára a kényszerei miatt, meg a tudat sem tartaná vissza, hogy újra bezárják. Attól hogy megkeresztelkedett a kényszereit nem mosta le a szentelt víz. Borzalmas ez a keresztény felfogás.....

Egyébként ha kezelés alá is vetették volna mit ért volna el vele? Egy egész ország elborzadt a tettén, melyik sorozatgyilkost fogadná be a társadalom? Ha nem a börtönben, akkor a börtönön kívül gyilkolták volna meg, ebben biztos vagyok.

Az meg tényleg szomorú, hogy a gyerekkorában az anyja gyógyszerezős terhessége alatt csúszott el valszeg valami,akkor alakul ki a magzat idegrendszere is. de azért ennyire ne sajnáljuk már meg könyörgöm....ő sem sajnálta meg az áldozatait vagy annak hozzátartozóit, csak magára gondolt.

Ha megsajnálná valaki se érdekelte volna sztem, teljesen mindegy volt, hogy ki mennyire szerette őt, ha szexuális célponttá vált a számára.

2022. okt. 15. 15:11
 14/25 anonim ***** válasza:
91%

Én személyszerint sajnálom Jeffreyt. Biztos, nagy szerepet játszott gyilkossá válásában, hogy az anyja, terhessége alatt rengeteg gyógyszert szedett, majd gyerekkorában nem fordítottak rá elég figyelmet (különösen az anyja), és, hogy három hónapra teljesen egyedül hagyták. Továbbá az elég korán kialakult alkoholizmusa is súlyosbíthatta az eleve fennálló mentális problémáit.

Azért tudom őt sajnálni, mert nem gyűlöletből ölt, és nem az emberek életének kioltása okozott neki örömet. (Például le kellett részegednie ahhoz, hogy végig tudja csinálni.) Hanem idővel elhadalmasodott rajta a kényszer aminek a végefelé már nem tudott - és nem is akart - ellenállni. Nagyon hülye és lebutított párhuzam, de ahhoz tudnám hasonlítani, amikor valaki láncdohányos, vagy alkoholista. Tudja, hogy rossz amit tesz, de nem tud neki ellenállni.

Illetve a sorozatgyilkosok jelentős részével ellentétben, Dahmer a letartóztatása után együttműködött a rendőrséggel. Mindent bevallott, segített azonosítani az áldozatokat, elfogadta a büntetését, nem próbálkozott szökéssel, vagy ilyesmi. Az interjúk során is más a kisugárzása, mint például Ted Bundynak, vagy Richard Ramireznek. (Egyébként abban is eltért a többi ismert sorozatgyilkostól, hogy nem volt pszichopata. Elvileg szociopata volt, de ez sem száz százalék.)

Persze ezek nem mentik fel őt a borzalmas tettei alól, és megérdemelte a büntetését. Valamint, szerintem nem véletlenül halt meg úgy ahogy. Azokért a tettekért valmiképp meg kellett fizetnie. Biztos, hogy nagyon beteg ember volt, és korán kezeltetni kellett volna. Talán, ha gyerekkorában rájönnek, hogy valami nagyon nem stimmel, egészen máshogy alakulnak a dolgok, és sosem ölt volna. Persze, ez már nem derül ki.

2022. okt. 16. 13:51
 15/25 anonim ***** válasza:
60%

Jaaj szegénynek rossz volt a gyerekkora ..

Nem egy embert ismerek akik örültek volna ha "csak" annyira lett volna rossz a gyerekkoruk mint neki, ennyi erővel jóval hamarabb lehetett volna sok emberből sorozatgyilkos mint Dahmerből, mégis rendes emberré váltak.

2022. okt. 16. 17:21
 16/25 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem soha nem lesz válasz arra hogy egy ilyen szintű beteges perverz gyilkos pszichopata e vagy sem

Azért arra izgulni hogy kibelezel valakit meg megszed a belső szerveit, ahhoz már valamilyen nagyon durva állapotban kell lenni

Az viszont döbbenetes hogy milyen tisztán és nyugodtan tud beszélni mindenről

Nekem is vannak mentális problémáim, konkrétan borderline, szorongás, kényszeresség, de az ilyet nem lehet erre fogni

2022. okt. 17. 06:39
 17/25 anonim válasza:
58%
Kérdező, én egyetértek veled, sajnálom őt, és pontosan azt és úgy gondolom, ahogy a 14-es írta. Szerintem a körülmények tették őt azzá, amivé lett.
2022. dec. 22. 20:04
 18/25 anonim ***** válasza:
15%
Bírom, hogy ha valakiről van egy netflixes sorozat, akkor az rögtön sztár, akit szeretni lehet... Felfogjátok, miket tett ez a fickó? Ha Hitleres filmet láttok, akkor őt is sajnálgatni fogjátok?
2022. dec. 23. 21:18
 19/25 anonim válasza:
73%
Nem csak a netflixes sorozatot neztem meg. A kerdesre valaszoltam, bocs, ha neked nem az a velemenyed, ami az enyem. Nem kell ezen felhaborodni. En sajnalom, sot, szivesen megismernem, ha elne, kivancsi lennek ra. Pont.
2022. dec. 24. 15:47
 20/25 anonim ***** válasza:
61%
A utolsó válaszolóval teljesen egyet tudok érteni.
2022. dec. 25. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!