Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy ha szomorú,...

Miért van az, hogy ha szomorú, rosszkedvű vagyok, akkor sokkal jobban megy az írás? Mi lehet ennek a pszichológiai háttere?

Figyelt kérdés

Novellákat szoktam írni, és már gyakran észrevettem azt, hogy "átlagos kedvű" időszakaimban hajlamos vagyok ellustálkodni az írásra szánt időt, de ha épp nyomaszt és bánt valami, akkor sokkal nagyobb vehemenciával vetem bele magam. Pedig az történeteim témái általában köszönőviszonyban sincsenek az én sérelmeimmel, szóval még csak azt se lehetne mondani, hogy magamból akarok kiadni a sok rosszat.

Ez mitől lehet??

2022. júl. 17. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
95%

Kikapcsolódás, elszakadsz a világtól. Lehet, éppen ezért nincs köszönőviszonyban a sérelmeiddel, mert éppen azoktól akarsz egy kis időre megszabadulni

Én legalábbis erre tudok gondolni

2022. júl. 17. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyfajta belső düh, harag, agresszió van ilyenkor a szervezetben, ami átmegy adrenalinba, ami jobb teljesítményt eredményez eme kreatív tevékenységben:). Mint ugye tudjuk, régen a régi írók, költők egyéb aljzószerek hatására működtek leginkább.
2022. júl. 17. 22:03
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyenkor az ihlet is jobban jön. Én verseket szoktam írni, és szinte csak olyankor írok, amikor rosszkedvű vagyok, különben nincs ihlet. :D
2022. júl. 17. 23:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Ilyenkor jobban ki van zarva a kulvilág "zaja",jobban koncentralsz egy "papirra"
2022. júl. 18. 00:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert az érzelem - energia. A negatív érzelem is, és a pozitív is. Mindkettőből lehet építkezni.
2022. júl. 18. 07:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Az ember haszontalannak érzi magát, akit ráadásul - az akkori érzése szerint - a társadalom is cserben hagy. Nagyjából ezt érzi, aki munkanélkülivé válik - és ha ez nem lenne elég, a környezetében is mindig előkerül valaki, aki emlékezteti a kiszolgáltatott helyzetére.
2022. júl. 18. 17:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Több érzelem van benned, mintha csak átlagos kedvedben írnál, ilyenkor jobban jön az ihlet, jobban át tudod érezni a történetet. Szerintem akkor is ez van, ha a nagyon fél vagy dobva.
2022. júl. 18. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!