Hogyan jöjjek ki a depresszióból egyedül?
De miért nem jön szóba szakorvos?
Ha eltörik a lábad, akkor nyilván rögtön elmész a traumatológiára.. és nem egyedül akarsz "kijönni" a lábtörésből.
Ha mentális törésed van, akkor pszichiáterhez kell menni.
Mindenki egyedi, nem lehet megfogalmazni egy ilyen tanácsot általánosságban, hogy mindenkinek jó legyen. Ez nem olyan, mint a megfázás. Nem hiába egyénenként kell foglalkozni egy beteggel...Ez szintúgy a pozitívuma is.
Tetszik vagy sem, egyedül nem fogod tudni megoldani. Sőt...mondok nagyobb problémát, lehet sose fog elmúlni, csak szinten fogod tudni tartani, vagy lesznek jobb időszakok. Gyógyszer+pszichiáter+terápia....és feltételezem hogy depresszió alatt a klinikai depressziót érted, nem pedig valami depresszív lehangoltságot, vagy öndiagnosztizáltad magadat.
Nem szégyen elmenni a pszichitriára, egy rakat energiát megspórolsz magadnak, ha segítséget kérsz. Én is egyedül akartam megoldani egy másik mentális bajomat....az lett a vége, hogy kicsúszott a kezem közül és most átkozom az egészet, hogy nem kértem hamarabb segítséget. Magadnak teszel szívességet úgy őszintén.
Szard le.
Sétálj a természetben.
Egyél rózsagyökeret rhodiola rose másnéven.
Járj pszcihológushoz.
Nekem a természetben való séta sokat segít, illetve a sport. Az egészséges táplálkozás is bizonyítottan hasznos. Kezdj bele valamilyen tevékenységbe, még ha nincs is hozzá motivációd, mert a cselekvés/motiváció körforgást te is elindíthatod azzal, hogy nem vársz a motivációra, hanem nekifogsz annak hiányaban is tevékenységeknek.
Próbálj meg emberek közé menni, az is sokat tud dobni az ember hangulatán.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ezek amiket én szoktam használni. Viszont súlyos depresszión ezek se segítenek, oda már mindenképp orvos kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!