Gyengébb lelkileg az az ember, akinek kisebb dolog is trauma, mint az, akinek nem?
Figyelt kérdés
Mit jelent a lelki erősség? Van ilyen jelentése? Erősebb az az ember, aki ellenállóbb?2022. okt. 3. 16:06
A kérdező szavazást indított:
Erősebb aki ellenállóbb
Nem erősebb aki ellenállóbb
6 szavazat
1/2 anonim válasza:
Nem igazán van ilyen a modern pszichológia szerint, hogy ilyen dolgokban "erősebb" vagy "gyengébb" valaki. Mindenkiben más vált ki traumát, máshogyan, és más mértékben.
Hitler pl. szemrebbenés nélkül végignézte 6 millió zsidó elgázosítását, de ha filmet nézett és állatot bántalmaztak benne, akkor eltakarta a szemét, elfordította a fejét, és egy ott álló segédtisztnek kellett szólni, hogy mikor van vége az állatkínzós jelenetnek és nézhet újra oda.
2/2 Kólauborkával válasza:
Azt nem tudom, hogy a pszichológiai tudomány hogy áll a dologhoz, de én is az előttem hozzászólóval értek egyet e téren, mindenkiből más vált ki traumát/szorongást, lehetsz ellenálló egy oldalról (mondjuk a stresszes helyzetek kezelésében), miközben máshonnan védtelen vagy (mondjuk pók fóbiád van, minden logikád odavész, ha úgy érzed egy pók mászik rajtad, és kb.: te teremtesz ezzel pánikhelyzetet). Pont ismerek is ilyen embert, a főnököm :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!