Magány és vágyakozás a társaság után?
Más is van úgy, hogy teljesen mindegy mennyi időt tölt társaságban és hogy mennyire vágyik rá,mennyire fogadják be a társaságba, akkor is van legbelül egy magányosságérzés, amit képtelenség eltüntetni?
Vannak mentális kórképeim, 25 éves nő vagyok, de már párszor rácsodálkoztam arra, ami bennem van. Vannak barátaim, társaságkedvelő ember vagyok, nem élek full magányos életet, ami hiányzik az egy párkapcsolat, vagy egy normálisabb család(ezt már úgyse kapom meg). Viszont úgy érzem, hogy nincs az a társaság, vagy emberi kapcsolat, ami ki tudná belőlem irtani ezt a magányosságérzést. Hiába fogadnak el, kedvelnek mások. Nem mondanám, hogy ez egy velejéig negatív érzés, sőt kicsit kellemes is olykor, másrészről pedig úgy érzem h hiába hasonlítok más emberekre, hiába csinálom én is az életemet, vannak hobbijaim, végzem az egyetemet, meg tudok nevettetni másokat, akkor se tudok úgy összefonódni másokkal, hogy ne legyen meg ez a magányosságérzés. A negatív része, hogy kívülállónak érzem magamat mindenhol, vagy nem találom a helyemet. Valamikor már arra gondolok, hogy amúgy lehet ez normális, és én hiszem csak azt, hogy ez abnormális.
Azt tudom, hogy mikből alakulhatott ki. Van kötődési zavarom, meg egész gyerekkoromban a családomat abnormálisnak, diszfunkcionáltnak éltem meg a környezetemhez képest, illetve mások szemszögéből azt éreztem, hogy távolságot tartanak tőlünk.
Akik hasonlót tapasztalnak, nektek mi vezetett ide, hogy élitek meg?

Amúgy ebben a kérdésben megpróbáltam kicsit kifejteni a személyiségzavarok mechanizmusát (2,7,13 és 17 az én hozzászólásaim):
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Koszi a valaszokat. autisztikus(csak kiigazodni nem tudok magamon, es azert kavarodnak az erzelmeim, mert ugye nincs ep szelf, de meg tudom nevezni az erzeseket,csak a hangulatingadozas sokszor bekavar) es skizoid fixen nem vagyok, mmint vonasok. inkabb a borderes, biztonsagerzettel(csalad) kapcsolatos, meg a nem ep szelf, ahogy gondolkodtam.
Azokat olvastam, h letezik olyan, hogy border mindenfele trauma, meg csaladon belul futo betegseg nelkul. Nem meglepo szamomra amugy, nalunk anyam reszerol nem volt senki pszichotikus, de meg depis sem.
Erdekes dolgok ezek, foleg h borderhez nem is a nagy traumak vezetnek tobbnyire, hanem ahogy olvastam meg neztem eloadasok, inkabb egy nem normalis csalad, ahol kovetkezetlenek a szulok( az anya), meg vannak furcsasagok, nincs biztonsagerzete otthon a gyereknek. Az meg ha szulok bajosak, az egyenes ut vmi fele aztan kinek mire van hajlama.
A linkelt kérdést is köszi, bar azt mondjuk en írtam ki.😅

Elnézést a gyors írás miatt rosszul írtam pár mondatot:
*sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak az érzelmek, azaz a viselkedés szabályozásának az elsajátítása.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!